Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Волинянин насіяв грядку коноплі, тепер відповідатиме перед законом

Ого!

Фото поліції Волині.

Волинянин насіяв грядку коноплі, тепер відповідатиме перед законом

Рослини направили на дослідження, відомості за цим фактом слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 310 Кримінального кодексу України

Учора, 5 липня, у рамках профілактичної операції «Мак-2022», любомльські оперативники разом із співробітниками управління боротьби з наркозлочинністю області виявили на присадибній ділянці, належній 54-річному жителю Любомля, майже 500 рослин коноплі, передає сектор комунікації поліції Волинської області.

Заборонену культуру чоловік вирощував в одному із сіл Ковельського району. Виявлену коноплю правоохоронці вилучили та направили на дослідження у Волинський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС.

Виявили на присадибній ділянці, належній 54-річному жителю Любомля майже 500 рослин коноплі.

За цим фактом триває досудове розслідування, розпочате за ч. 2 ст. 310 Кримінального кодексу України. Мова йде про незаконний посів або вирощування снотворного маку чи конопель. Санкція статті передбачає від трьох до семи років позбавлення волі.

Нагадаємо, що напередодні у рамках проведення операції «Мак-2022» співробітники поліції на присадибних ділянках мешканців Луцького та Камінь-Каширського районів виявили незаконні посіви маку у кількості майже 2000  рослин. 

Читайте також: Луцькі медики розповіли про найпоширенішу травму влітку.

Telegram Channel