Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Луцьку забирають товар у продавців, які торгують на тротуарах з машин (Фото)

Ряд на луцькому базарі для торгівлі сільгосппродукцією.

Фото: Суспільне Луцьк.

У Луцьку забирають товар у продавців, які торгують на тротуарах з машин (Фото)

6 липня інспектори працювали біля автостанції №1, де волиняни та жителі інших областей продавали сільгосппродукцію на автостоянці

У Луцьку працівники Департаменту муніципальної варти вилучають товар у людей, які здійснюють незаконну торгівлю з автомобілів та тротуарів.

Про це розповіла Суспільному старша інспекторка муніципальної варти  Оксана Матрунчик.

У двох чоловіків, які приїхали з селища Млинів на Рівненщині, вилучили декілька мішків картоплі. Городину вони продавали з багажника авто на дорозі біля ринку.

«Заборонено здійснювати торгівлю з рук у дворах, на вулицях, площах, санкція статті передбачає штраф від одного до семи неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією», – пояснила Оксана Матрунчик.

Дехто з продавців, до яких підходили інспектори, пояснювали, що місця на ринку їм не знайшлося, тому вони були змушені торгувати на стоянці чи поруч із дорогою.

Матеріали про порушення передадуть до суду. Товари тривалого зберігання, які вилучають в торгівців, передадуть на потреби ЗСУ.

Поряд із Луцькою автостанцією, де виявили незаконну торгівлю, є два ринки: «Варшавський» та «Пасаж». Контролер ринку «Пасаж» Василь Панасюк розповів, що там відведений цілий ряд під торгівлю сільгосппродукцією.

«Там є завжди вільні місця. Якщо немає, то просяться торгувати біля магазинів підприємців, люди дозволяють, бо розуміють, що це не легка праця, навіть назбирати це відро чорницью», – сказав він. 

Після оформлення документів про вилучення товару, який незаконно продавали, у частини торговців, решта продавців згорнули торгівлю на парковці. За словами інспекторки Оксани Матрунчик – матеріали про порушення передадуть до суду. Товари тривалого зберігання, які вилучають в торгівців, передадуть на потреби ЗСУ.

Читайте також: «На Волині аграрії розпочали жнива: що і скільки збирають (Фото)»

 

 

 

Telegram Channel