Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Українські митники п’ять годин протримали пораненого британського бійця на кордоні

У 2014-2015 роках приїхав відстоювати Україну у боях з рашистами на сході. Коли почалось широкомасштабне вторгнення - приїхав захищати Україну.

Фото фейсбук Валерія Карпунцова.

Українські митники п’ять годин протримали пораненого британського бійця на кордоні

Українські прикордонники потрапили в міжнародний скандал

 Про резонансну ситуацію повідомив юрист Валерій Карпунцов у фейсбуці, передає Рівне Вечірнє. 

Він розповідає, що від дій прикордонників постраждав спецназівець Великої Британії, який воював за Україну. Солдат є етнічним українцем, який приїхав на свою Батьківщину, щоб воювати проти Росії.

«Минулого тижня «Сафрон» отримав поранення. 12 години його не могли евакуювати. З України він їхав на лікування до Англії. Його, пораненого, з температурою, протримали 5 годин на кордоні у Шегинях, – заявив Карпунцов.  

 Пораненого, з температурою, протримали 5 годин на кордоні у Шегинях

Чоловік пропустив літак із Польщі.

За словами автора допису, військового змусили сплатити 5000 грн штрафу за порушення строку перебування (90 днів) та поставили заборону на в'їзд в Україну до кінця року, - повідомляє юрист.

Цікаво, що Державна прикордонна служба не спростовує цю інформацію, проте намагається усіляко виправдати дії прикордонників:

Речник Держприкордонслужби Андрій Демченко після особистого спілкування з цією людиною повідомив: чоловік стверджує, що цю інформацію було поширено без його відома і згоди на це він не давав. Крім того, до прикордонників не має претензій, а дії військовослужбовців оцінює в межах норм законодавства. 

Читайте також: «У рашистів істерика від кількості вбитих: перехоплення СБУ (аудіо)».

 

Telegram Channel