Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Як лаванда з волинського монастиря допомагає військовим (Відео)

Під час заходу зібрали 4 тисячі 500 гривень.

Фото Суспільне.

Як лаванда з волинського монастиря допомагає військовим (Відео)

У Жидичинському монастирі відбувся благодійний майстерклас. Жінки плели вінки з лаванди. Гроші, які зібрали під час заходу, передали військовим

Про це розповіла Суспільному організаторка майстеркласу Світлана Якименко.

На території Жидичинського монастиря росте понад 300 кущів лаванди. Початок липня – час для збору квітів, – каже флористка Наталія Стаднюк. 15 жінок об'єдналися, щоб провести благодійний майстерклас та зібрати гроші на потреби українських військових.

Дружина воїна волинської 14-ї бригади ЗСУ Маргарита взяла участь у майстеркласі.

 

 Дружина воїна волинської 14-ї бригади ЗСУ Маргарита взяла участь у майстеркласі. Вранці 24 лютого жінка провела чоловіка на службу. Тепер, каже, тримає свій фронт – допомагає війську, працює і доглядає за дітьми.

Від початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну у Жидичинському монастирі утворився гуманітарний хаб. Архімандрит Костянтин каже — зараз збирають гроші на другий автомобіль для бійців Збройних сил. Перший уже передали на передову.

Один з насельників монастиря, ієродиякон Пимен Мех, служить у 14 окремій механізованій бригаді. «Він водить машину, яка вивозить з поля боя поранених та померлих», – розповів отець Костянтин.

Під час заходу зібрали 4 тисячі 500 гривень, – розповіла організаторка майстеркласу Світлана Якименко.

 

 

Telegram Channel