Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Бразильська модель і снайперка загинула в Харкові внаслідок ракетного удару

Таліта ду Вале.

Фото Гордон.

Бразильська модель і снайперка загинула в Харкові внаслідок ракетного удару

Бразильська модель і снайперка Таліта ду Вале, яка вступила три тижні тому до лав Збройних сил України, загинула після того, як російська ракета влучила в укриття в Харкові, де вона була

 Загинув і колишній солдат бразильської армії Дуглас Буріго, який повернувся до бункеру, щоб знайти Таліту, пише Гордон з посиланням на британське видання Daily Mail.
Ду Вале загинула минулого тижня в Харкові – місті, яке російські війська інтенсивно обстрілюють від початку війни, зазначає видання.

Також, за словами брата, вона відповідала за забезпечення прикриття від наступу російських військ.

Брат Таліти Тео Родріго Вієра описав її журналісту Daily Mail як героя, покликаного рятувати життя і брати участь у гуманітарних місіях. Він пояснив, що ду Вале пробула в Україні всього три тижні і брала участь в обороні країни не лише як снайперка, а й як рятувальниця. Також, за словами брата, вона відповідала за забезпечення прикриття від наступу російських військ.
Переживши бомбардування в Києві, бразильська модель пояснила своїй сім'ї, що не може часто розмовляти, оскільки мобільні телефони відстежують російські безпілотники, і телефонуватиме лише для того, щоб повідомити їх, що з нею все гаразд, пише Daily Mail.
Востаннє вона зв'язувалася із сім'єю в понеділок (імовірно, 27 червня. – РЕД.) після того, як перебазувалася з Києва до Харкова.
Як з'ясувало британське видання, 39-річна ду Вале брала участь у гуманітарних місіях у всьому світі й раніше воювала проти ІДІЛ в Іраку, розповідаючи про свій бойовий досвід у YouTube. Зокрема, вона записувала відео про те, як відбувалася снайперська підготовка, коли долучилася до збройних сил незалежного іракського Курдистану.
До цього вивчала юриспруденцію, замолоду працювала моделлю й акторкою, була активісткою-зоозахисницею.

Telegram Channel