Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Із Горохівщини відправили на фронт черговий автомобіль (Фото)

Обряд освячення на подвір’ї Свято-Вознесенського храму м. Горохів здійснює клірик о. Петро Щомак.

Фото Тетяни Гладун і Олександра Магурчака.

Із Горохівщини відправили на фронт черговий автомобіль (Фото)

Із подвір’я Свято-Вознесенського храму м. Горохів Православної церкви України в неблизьку дорогу на світанку виїжджали відразу два екіпажі 

Координатор волонтерського центру Віталій Гладун віз у Дніпропетровський госпіталь чимало медикаментів. Звідти прямував у Запоріжжя, де залишив військовослужбовцям однієї з частин автомобіль, на якому приїхав. Не порожній, звісно. З речами, які замовляли бійці.

Звідти повернеться з друзями Віталієм Нагорняком і Андрієм Лебезуном. Вони паралельно везли гуманітарну допомогу захисникам найдальших гарячих точок Донецької області. 

Для тих, хто їде, і тих, хто їх чекає на передовій, важливою є кожний волонтерський вантаж. Разом з іншим бійці просять автомобілів. Скільки їх відправили на передову, горохівчани вже не рахують. Кажуть, що будуть волонтерити, доки на українській землі не залишиться жодного ворожого москаля.

Черговий Volkswagen Т4 прибув у місто завдяки щирим домовленостям про допомогу Україні в час війни архієпископа Даниїла (Зелінського) Памфільського, очільника Західної єпархії Української православної церкви Вселенського патріархату в США і митрополита Київського і всієї України Епіфанія. 

Автівку знайшов у Польщі земляк горохівчан, диякон столичного Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря о. Андрій Сидор-молодший. Звідти в Горохів її пригнав поляк – друг Олександра Магурчака Пшемислав Цибульський.

У цього Т-4 є своя інтернаціональна історія. Автівку знайшов у Польщі земляк горохівчан, диякон столичного Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря о. Андрій Сидор-молодший. Звідти в Горохів її пригнав поляк – друг Олександра Магурчака Пшемислав Цибульський.

 

 Щоб доладне авто стало, як нове, чоловіки за власні  кошти змінили в ньому масло, встановили карбюратор, куплений за кошти, пожертвувані громадою Свято-Вознесенського храму м. Горохів, де настоятелем декан Горохівського благочиння, митрофорний протоієрей о. Андрій Сидор. Пофарбував безкорисливо цю енну автівку  житель с. Цегів Мар’янівської територіальної громади Володимир Кутас. Словом, перед відправкою туди, де служитиме перемозі, Volkswagen Т4 був, як нова копійка.

 

У дорогу волонтерів благословив, а також здійснив обряд освячення вантажу священник Свято-Вознесенського храму о. Петро Щомак. Традиційно звершили молитву за перемогу України у ненависній війні. З вірою в неї екіпажі вже доставили все у місця призначення і повертаються додому. Серед багатьох речей, потрібних захисникам, була і газета «Волинь».

Читайте також: Волинян просять допомогти зібрати кошти на тепловізійний приціл для волинських воїнів

На знімках: обряд освячення на подвір’ї Свято-Вознесенського храму м. Горохів здійснює клірик о. Петро Щомак.

Фото Тетяни Гладун і Олександра Магурчака.

 

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel