Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Чому сильно плакала напередодні старту на Чемпіонаті світу в США волинська скороходка Олена Собчук? (Відео)

«Війна сильно вплинула на підготовку, особливо – на психологічний стан».

Khrystyna Yudkina, of Ukraine, and Olena Sobchuk, of Ukraine, compete during the the wpmen's kilometer race walk at the World Athletics Championships in Doha, Qatar, Sunday, Sept. 29, 2019. (AP Photo/Martin Meissner)

Фото Martin Meissner, The Associated Press.

Чому сильно плакала напередодні старту на Чемпіонаті світу в США волинська скороходка Олена Собчук? (Відео)

Підопічна луцького тренера Володимира Яловика фінішувала 11-ою на дистанції 20 кілометрів

15 липня на чемпіонаті світу з легкої атлетики-2022 в американському Юджині розіграли перші комплекти медалей. Призери визначилися у жіночих та чоловічих змаганнях зі спортивної ходьби.

Киянка Людмила Оляновська, прикарпатка Ганна Шевчук та волинянка Олена Собчук (на фото) представляли Україну в жіночому старті. На жаль, Оляновська зійшла з дистанції після 5 кілометрів...

А ось 26-річна волинянка Олена Собчук зуміла прийти до фінішу на 23 секунди швидше за 25-річну прикарпатку Ганну Шевчук – 1:31:19 проти 1:31:42. Щоправда, наші дівчата подолали дистанцію в другому десятку – на 11-й та 12-й сходинках відповідно.

І хоч Олена Собчук повторила другий найкращий результат України на змаганнях світової першості зі спортивної ходьби на 20 км, відставання від чемпіонки – представниці Перу Кімберлі Гарсія Леон – космічне: понад 4 хвилини (1:26:58)!

І хоч Олена Собчук повторила другий найкращий результат України на змаганнях світової першості зі спортивної ходьби на 20 км, відставання від чемпіонки – представниці Перу Кімберлі Гарсія Леон – космічне: понад 4 хвилини (1:26:58)!

Срібну медаль виборола полька Катаржина Зджебло (1:27:31 – NR), бронза в китаянки Шиджи Кіянг (1:28:17).

До слова, у чоловіків переміг чинний чемпіон світу японець Тошіказу Яманіші.

Коментар Суспільному Спорт від Олени СОБЧУК (МІЗЕРНЮК):

«Враження від змагань чудові, дуже хороша організація. Плюс – була хороша компанія [по дистанції]. Тільки було спекотно. Старт зробили в обід – спека в самому розпалі. Ми старались, як могли, ішли, викладались і боролись, представляли свою країну. Що змогли, те показали. Все-таки в нас була підготовка одна з не найлегших на цей раз, були різні перешкоди. Але як могли, так і справлялись. Дякувати Богу, що взагалі потрапили на ці змагання, аби представити Україну.

Звичайно, війна сильно вплинула на підготовку, особливо – на психологічний стан. Важко було переживати. Навіть учора, коли обстріляли Вінницю, я дивилась новини, і в мене був мандраж, я сильно плакала.

Навіть учора, коли обстріляли Вінницю, я дивилась новини, і в мене був мандраж, я сильно плакала.

Енергію свою віддаєш. А ти ще й не вдома, тож переживаєш за свою сім’ю. Це дуже важко. Ясна річ, що це не 100% та підготовка, якої б хотілось.

Ми пишаємося нашими воїнами, які нас зараз захищають. Виступати тут – це наша робота. Невеликий внесок, але ми стараємось».

Шкода, що не змогла подолати кваліфікацію в метанні молота на чемпіонаті світу 27-річна волинянка Ірина Климець. 

Особистий рекорд Ірини Климець – 73,56 м. Фото із сайту xsport.ua.
Особистий рекорд Ірини Климець – 73,56 м. Фото із сайту xsport.ua.

 Уродженка Четвертні на Маневиччині в найкращій спробі запустила снаряд на 68.20 м, чого виявилось замало для потрапляння в фінал. До фіналу виходили спортсменки, які подолали бар'єр в 73.50 або 12 кращих результатів за підсумками кваліфікаційних груп. Особистий рекорд Ірини, до речі, – 73,56 м. 

Уродженка Четвертні на Маневиччині в найкращій спробі запустила снаряд на 68.20 м, чого виявилось замало для потрапляння в фінал.

Ще одна волинянка – Надія Боровська – виступить 22 липня у спортивній ходьбі на 35 км.

За всю історію виступів на літніх чемпіонатах світу з легкої атлетики українські спорстмени вигравали 11 золотих, 13 срібних і 13 бронзових медалей. Найбільшу кількість нагород Україна здобула у 1997 році – сім (дві золоті, чотири срібні та одну бронзову). Тоді ж «синьо-жовті» показали найліпший результат в командному заліку – 6-а позиція.

На минулому чемпіонаті світу українські легкоатлети здобули 2 срібні медалі - Ярослава Магучіх (стрибки у висоту) та Марина Бех-Романчук (стрибки у довжину).

Читайте також на volyn.com.ua: «Одіозний Поворознюк безжально відлупив диверсанта, який розставляв мітки (Відео 18+)​».

Telegram Channel