Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
путіну пригрозили страшним єврейським прокляттям, від якого міг померти Сталін

Диктатор сам дуже вірить в магію.

Фото: Прямий.

путіну пригрозили страшним єврейським прокляттям, від якого міг померти Сталін

Для того, щоб прокляття подіяло, жертву необхідно заздалегідь попередити, щоб вона мала час покаятися і виправити помилки

Голова штабу територіальної оборони Дніпра, бізнесмен Геннадій Корбан пригрозив президенту РФ Володимиру Путіну потужним єврейським прокляттям, якщо до міста прилетить ще хоча б одна ракета. Від прокляття «Пульса-де-нура», вірять послідовники Каббали, людина вмирає протягом року, передає Obozrevatel.

Саме від цього прокляття нібито помер радянський диктатор Йосип Сталін. Обіцянку накласти прокляття на Путіна Корбан дав публічно - на своїй сторінці у Facebook після ракетного удару РФ по Дніпру, який забрав життя 3 мирних мешканців.

«Путін, ще раз удариш по Дніпру, отримаєш у відповідь ПУЛЬСА ДЕ-НУРА!» – написав Корбан.

В 1953 році Любавічний Ребе, Менахем-Мендел Шнеерсон, який був великим праведником, провів у Нью-Йорку обряд «Пульса де-нура» за участю великої кількості хасидів, а за лічені дні Йосип Сталін мав інсульт.

З латинської та арамейської мов назва «Пульса де-нура» перекладається як «удар вогнем» або «вогняні різки». Згідно з віруваннями в іудаїзмі, це прокляття полягає у покаранні людини на духовному рівні. Згодом воно відображається і на фізичному рівні, призводячи до смерті проклятого протягом року.

При цьому найсильніше, з точки зору каббалістів, прокляття «Пульса де-нура», як пояснює портал U-Jew, має серйозне обмеження: його можна застосовувати тільки проти євреїв. Причина - в забороні змінювати текст зачитуваних під час обряду уривків з книги «Зоар» - а там йдеться про «тих, що дотримуються заповідей».

Є ще одне непорушне правило: вважається, що проклинати можна лише того, хто небезпечний для єврейського народу і заслужив на покарання. Якщо це не так - життя втратять рабини, які накладають прокляття.

Також для того, щоб прокляття подіяло, жертву необхідно заздалегідь попередити, щоб вона мала час покаятися і виправити помилки.

У коментарях до посту Корбана розгорнулася справжня дискусія, у ході якої представники єврейського народу шукають способів виконати всі умови «Пульса де Нура».

Наприклад, була озвучена пропозиція провести гюїр Путіну, який не є євреєм - інакше кажучи, здійснити над ним обряд навернення до іудаїзму з іншої віри.

Телеведуча Наталія Влащенко у коментарях нагадала про своє інтерв'ю з Головним рабином України Моше Реувеном Асманом. Той розповів, що в 1953 році Любавічний Ребе, Менахем-Мендел Шнеерсон, який був великим праведником, провів у Нью-Йорку обряд «Пульса де-нура» за участю великої кількості хасидів, а за лічені дні Йосип Сталін мав інсульт.

До речі, як нагадав Корбан у коментарях, Дніпро вважається батьківщиною Менахема-Мендела Шнеєрсона.

«Дніпро вважається батьківщиною Любавичного Ребе. Місто під охороною небес», - зазначив Геннадій Корбан.

Читайте також: Армія росії від початку війни в Україні втратила понад третину наземних сил.

Реклама Google

Telegram Channel