Курси НБУ $ 39.68 € 42.83
Екскерівник управління СБУ в Криму готував прихід путіна в Київ? (Відео)

Затриманий 16 липня ексначальник Головного управління СБУ в АР Крим Олег Кулініч працював на російські спецслужби та передавав їм розвідувальну інформацію проти України.

Фото із сайту dbr.gov.ua.

Екскерівник управління СБУ в Криму готував прихід путіна в Київ? (Відео)

Зібрано достатньо доказів для повідомлення про підозру в державній зраді Олегу Кулінічу

Працівники ДБР та Служби безпеки затримали колишнього керівника головного управління СБУ в Автономній Республіці Крим Олегу Кулінічу. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні.

«Ця особа була звільнена мною з посаду ще на початку повномасштабного вторгння. І, як бачимо, те рішення було абсолютно виправдане. Зібрано достатньо доказів для повідомлення цій особі про підозру в державній зраді. Всі його злочинні дії задокументовано», – сказав він.

Президент наголосив, що разом із затриманим будуть відповідати всі причетні.

Раніше в СБУ також повідомили про затримання ексначальника одного з регіональних управлінь. 

Ексначальник Головного управління СБУ в АР Крим Олег Кулініч працював на російські спецслужби та передавав їм розвідувальну інформацію проти України. Він також брав участь у діяльності злочинної організації, яка займалась розвідувальною та підривною діяльністю проти України.

Наразі йому готується повідомлення про підозру за трьома статтями Кримінального Кодексу:

ч. 1 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній);

ч. 1 ст. 111 (державна зрада);

ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 114 (пособництво у передачі або збиранні з метою передачі іноземній державі, іноземній організації або їх представникам відомостей, що становлять державну таємницю).

Реклама Google

Зазначається, що під час розслідування було виявлено дані, які можуть свідчити про співпрацю затриманого з представниками спецслужб рф. Інформація перевіряється. 

Нагадаємо, сьогодні Зеленський відсторонив від обов'язків голову Служби безпеки Івана Баканова та генеральну прокурорку Ірину Венедіктову.

Дивимось пряму мову Президента України:

Читайте також на volyn.com.ua: «Щоб завагітніти, українки їдуть у Коржовий Кут, де ступала Богоматір».

Telegram Channel