Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Сильні жінки, які змінили світ: серед них на обкладинці Vogue й Олена Зеленська

Фото Олени Зеленської прикрасить жовтневу обкладинку Vogue.

Фото: Енні Лейбовіц.

Сильні жінки, які змінили світ: серед них на обкладинці Vogue й Олена Зеленська

На обкладинках Vogue з'являються лише особливі жінки. Мадонна, Грета Тунберг, Малала Юсуфзай, а тепер до фото сильних жінок на обкладинці журналу додалася і світлина дружини українського президента

Олена Зеленська стала символом усіх українських жінок. Про це пише Кореспондент.

Фото Олени Зеленської, яке зробила Енні Лейбовіц, прикрасить жовтневу обкладинку Vogue: у простій білій блузці, з легким макіяжем і без прикрас, зі спокійним і втомленим виглядом перша леді України сидить на мармурових сходах. Сьогодні вона стала «дипломаткою воєнного часу» на міжнародній арені. У соцмережах вона написала: «Я хочу, аби тут, на моєму місці, ви бачили кожну українку».

 

 Екоактивістка Грета Тунберг

Шведська екоактивістка Грета Тунберг організувала глобальний екологічний рух протесту Fridays for Future. В 2018 році вона отримала премію Right Livelyhood Award, 2019-му - звання «Посол совісті», а цього року стала обличчям першого номера «Vogue Scandinavia». У Twitter Грета критикує індустрію моди, яка, на її думку, сприяє кліматичним та екологічним надзвичайним ситуаціям.

 

 Пакистанська правозахисниця Малала

Пакистанська правозахисниця Малала у 15 років була тяжко поранена талібами за те, що виступала за доступність освіти для дівчаток. Дівчина вижила та продовжила боротьбу за права жінок. В 2014 році вона отримала Нобелівську премію миру. Нині Малала живе у Великобританії. В 2020 році вона закінчила Оксфордський університет.

 

 Поетеса Аманда Горман

У день інавгурації президента США Джо Байдена світ із захопленням спостерігав за промовою молодої жінки - Аманди Горман. Тоді поетеса та активістка прочитала свій вірш, що зробив її знаменитою: «Пагорб, на який ми підіймаємося». Нині Горман випустила книгу та отримала модельний контракт. У травні 2021 року Vogue представив її як першу дівчину-поетесу, яка потрапила на обкладинку цього журналу.

 

 Американська співачка та реперша Lizzo

У дитинстві Lizzo мала проблеми зі сприйняттям свого тіла. Сьогодні вона виступає за бодіпозитив та усвідомлення цінності власної особистості. У жовтні 2020 року американська співачка і реперша повідомила в Instagram, що стала першою темношкірою жінкою на обкладинці Vogue. «Наш час настав! Всім моїм чорним дівчаткам: якщо ви ще чогось не зробили - станьте першими!», - написала вона в Twitter.

 

 Співачка Адель

Британська співачка Адель, лауреатка 15 премій Греммі, у 2021 році з'явилася на обкладинках листопадового номера британського та американського Vogue одночасно. Довгий час вона зберігала тишу. Але 15 жовтня вийде сингл «Easy On Me» - напередодні нового альбому.

 

 Американська поп-зірка Мадонна

Мадонна, одна з найвідоміших ікон поп-музики, з'являлася на обкладинках Vogue кілька разів. Її експерименти зі сценічним образом нерідко ставали прикладом для наслідування у світі моди. Костюми для неї шили всесвітньо відомі дизайнери. Цього року 63-річна Мадонна не лише вкотре сфотографувалася для обкладинки Vogue, а й дала інтерв'ю з порадами щодо макіяжу та моди.

 

 Жінки, які змінили світ

На цій обкладинці журналу - 15 жінок, які так чи інакше змінили світ і заслужили на те, щоб про них дізналися всі. Vogue представляє прем'єр-міністерку Нової Зеландії Джасінду Ардерн, шведську екоактивістку Грету Тунберг, нігерійську письменницю Чимаманду Нгозі Адічі, Лаверн Кокс - першу трансгендерну жінку, яка прикрасила обкладинку модного видання, а також інших сильних жінок.

 

Читайте також:  «Начувайся, лютий враже, козаки бачитимуть кожен твій крок!».

 

Telegram Channel