Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
Українські волонтери потай зібрали гроші і закупили «Байрактари», які вже успішно працюють на фронті

Допомога дуже важлива.

Фото: ТСН.

Українські волонтери потай зібрали гроші і закупили «Байрактари», які вже успішно працюють на фронті

Ударні подарунки отримала наша розвідка і вже ефективно воює ними проти окупантів

Ефективність безпілотних «Байрактарів» наші військові демонстрували при звільнення острова Зміїний та при контратаках на Півдні. Саме вони відіграють не останню роль при викурюванню з нашої землі окупанта, йдеться в ТСН.

Працють Байрактари і  на багатьох інших напрямках, про які нині не можна говорити. Як і не можна було донедавна розповідати і про цю успішну закупівлю - три комплекси безпілотників обійшлися волонтерам у 16.5 мільйонів доларів і це перший випадок, коли ударні дрони, виробник продав не державі, а благодійному фонду.

«Ми не збирали публічно коштів, угода була таємною… Тому що,  якщо ви хочете серйозно займатися товарами військового призначення, цей ринок працює  - любить тишу», - каже директор фонду «Повернись живим» Тарас Чмут.

Три комплекси безпілотників обійшлися волонтерам у 16.5 мільйонів доларів і це перший випадок, коли ударні дрони, виробник продав не державі, а благодійному фонду.

Щоправда місяць тому, коли інші волонтери на чолі із Сергієм Притулою оголосили збір на «Байрактари», то українці швидко відреагували. 600 мільйонів гривень на чотири турецькі «ударні пташки» люди зібрали за лічені дні. Виробник вразився такою «єдністю» українців і пообіцяв подарувати «Байрактари» безкоштовно. А поки  - їх переправляють до України, дрони від таємної оборудки вже працюють на фронті.

«Коли обстановка змінюється щохвилини - є необхідність для швидкого та влучного враження стратегічних цілей противника... Ми отримали комплекс «Байрактар». Головне управління розвідки має всю необхідну інфрастуктуру та персонал для успішного виконання завдань за призначенням», - кажуть розвідники.

В успішності виконання завдань за допомогою «Байрктарів» ніхто і не сумнівається. І хто зна, де  цього разу підгорить у окупантів:  у Чорнобаєвці, чи може на  Кримськькому мосту. 

Читайте також: Залужний вперше показав роботу М270 MLRS на фронті (Фото).

Реклама Google

Telegram Channel