Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
росіяни не прибирають тіла з вулиць: на окуповані міста насувається епідемія

Залишена розбита техніка – це ще пів біди...

Фото із соцмереж.

росіяни не прибирають тіла з вулиць: на окуповані міста насувається епідемія

У Сєвєродонецьку та інших населених пунктах Луганщини, де пройшли запеклі бої, може трапитися гуманітарна катастрофа через не прибрані досі тіла загиблих

«Гуманітарна ситуація в регіоні катастрофічна – тіла загиблих з вулиць та з-під будинків росіяни не прибрали й досі. Сєвєродонецьком поширюється інфекція. Ті люди, хто п’є воду зі свердловин, дуже часто починають страждати від шлунково-кишкових хвороб. Вірогідно, продукти розкладу мертвих тіл потрапляють у водоносні шари, а вода ніяк не очищується», – написав у фейсбуці начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, передає «Укрінформ».

Очільник Луганщини сказав, що надходить інформація про прибуття до міста представників поки що точно не встановленої медико-санітарної інституції з росії, які інспектують лікарні, при цьому вони змушені пересуватись у спеціальних масках або респіраторах саме через загрозу інфекції.

Продукти розкладу мертвих тіл потрапляють у водоносні шари, а вода ніяк не очищується.

Крім того, підкреслив Гайдай, частина найсхіднішої української області досі залишається нескореною.

Він закликав тих мешканців, котрі досі залишаються під обстрілами в сусідній Донеччині, не зволікати й евакуюватись за першої ж нагоди.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel