Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Волонтерка з Луцького району показала, як на неї напали прихильники московського патріархату (Відео)

Сварка виникла між учасниками обговорення переходу місцевого Свято-Дмитрівського храму від упц мп до складу Православної церкви України.

Скріншот.

Волонтерка з Луцького району показала, як на неї напали прихильники московського патріархату (Відео)

Жінка розповідає, що настоятель храму під час конфлікту сидів в церкві і спостерігав за всім через вікно

У селі Рудня Луцького району стався конфлікт. Як стверджує постраждала Віра Шварцкоп, на неї напали прихильники московського патріархату.

Про це вона написала  у соцмережі facebook.

Як зазначила жінка, між учасниками обговорення переходу місцевого Свято-Дмитрівського храму від УПЦ МП до складу Православної церкви України виник конфлікт, який згодом переріс у бійку.

Ось що пише дописувачка: «Якщо ви ще не усвідомили як глибоко проник рускій мір в голови наших людей, то ось дивіться. Сьогодні в селі Рудня були збори, на яких планували обговорити перспективу переходу Свято Дмитрівського храму зі структури російської православної церкви в ПЦУ. Але діалогу не вийшло.

По-перше фанатики московських попів були проти публічості. Вони вигукували образи, накинулись на мене з кулаками і забрали телефон, яким я всього навсього проводила пряму трансляцію. Упирі бояться світла, зло боїться правди. Ці «віруючі» люди, зокрема чоловік на відео, кілька разів вдарили мене в груди і відібрали телефон. Довелося викликати швидку.

Ці «віруючі» люди, зокрема чоловік на відео, кілька разів вдарили мене в груди і відібрали телефон. Довелося викликати швидку, - пише пані Віра.

Найцікавіше, що настоятель храму не виявив жодного бажання врозумити свою паству, вгамувати агресію. Сидів в церкві і спостерігав спокійно через вікно. Невже то так прийнято в цій громаді так матюкатися, кричати і шарпатися? Чого змогла навчити цих людей церква?

Дехто з жінок, які заступатися за те, щоб церква лишилася в складі московської, почав переводити тему на Самооборону. Мовляв, прийшла, попросила гроші на тепловізор, не дали, а сказали відкривати збір грошей на її картку. Людоньки, а що тут не так? Самооборона це не банк. Все, що ми передаємо захисникам, ми купуємо спільним коштом. Коштом людей, які не чекають на подачки, не вважають, що їм хтось винен, не надіються на багатого дядю, який всім все купить. Це люди майбутнього, а ці - трутні.

Так, їхні чоловіки, брати, сини воюють. Віддають свої життя, поки ці в хусточках славлять попів, які десятиліттями лизали дупу кірілу. Це наш руднянський отряд путіна! Підтримали його і окремі переселенці з областей, де зараз рускій мір показав своє істинне лице. На відео ви можете самі переконатися як в перемішку з матюками молодь з Донецька просуває москальські наративи. Думаю Рудня має всі шанси асимілюватися з Донбасом. Принаймні, поведінка прихожан цього храму про це яскраво свідчить. Страшно. З ким ми живемо?.. На відео забирають в мене телефон».

Позиція протилежної сторони поки не відома.

Читайте також: «На Волині дружина священника УПЦ МП прийшла в церкву, щоб забрати ікону (Відео)»

Реклама Google

Telegram Channel