Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
 Це був не обстріл. Стає відома правда, як вбили полонених в Оленівці

Генеральний прокурор України Андрій Костін.

Фото: УНІАН.

Це був не обстріл. Стає відома правда, як вбили полонених в Оленівці

Попередні висновки низки міжнародних експертів свідчать, що масове вбивство українських військовополонених в Оленівці було скоєно з використанням термобаричної зброї

 

Про це в ефірі телемарафону повідомив генпрокурор Андрій Костін, пише Ліга.

Костін сказав, що про перебіг розслідування йому повідомляють щотри години. Зараз до розслідування залучено багато міжнародних експертів.

«Хочу повідомити, що попередні висновки наших міжнародних експертів говорять про те, що способом цього вбивства була термобарична зброя. Це попередні висновки кількох міжнародних експертів. Тобто це, безумовно, не ракетний обстріл. У цьому вони впевнені», – сказав генпрокурор.За його словами, це також підтверджується українським слідством.

Хочу повідомити, що попередні висновки наших міжнародних експертів говорять про те, що способом цього вбивства була термобарична зброя. Це попередні висновки кількох міжнародних експертів. Тобто це, безумовно, не ракетний обстріл. У цьому вони впевнені», – сказав генпрокурор.За його словами, це також підтверджується українським слідством.

Наразі, зазначив Костін, встановлюються особи причетних до злочину.

*У таборі військовополонених в Оленівці стався вибух, внаслідок якого, за даними Офісу генпрокурора, загинуло близько 40 українських бійців, ще 130 поранено.

*Росіяни звинуватили Україну в обстрілі колонії. Україна заявляє, що не била по Оленівці, а вибух – справа рук самих окупантів. За даними СБУ, росіяни могли влаштувати теракт шляхом підриву вибухівки, закладеної у приміщенні колонії.

*У ГУР Міноборони повідомили, що масове вбивство українських військовополонених влаштували найманці ПВК Вагнер за особистою командою російського олігарха Євгена Пригожина.

*Тимчасовий виконувач обов'язків командира полку «Азов» майор Микита Надточій заявив, що «Азов» розцінює вибух в Оленівці як акт публічної страти, і запевнив, що російського диктатора володимира путіна теж стратять.

Читайте також: «Перші бронеавтомобілі MLS SHIELD вже в Україні і скоро поїдуть до наших десантників – Порошенко».

Telegram Channel