Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Показали, як у Володимирі впроваджують програму енергоефективності для ОСББ (Фото)

Треба підготуватися до зими.

Фото Володимирської міськради.

Показали, як у Володимирі впроваджують програму енергоефективності для ОСББ (Фото)

Нещодавно перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук в рамках підготовки до опалювального сезону відвідав будинки, у яких тривають роботи з тепломодернізації

У Володимирі, попри воєнні дії, за кошти міжнародних партнерів продовжують впроваджувати Програму підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім», що дозволить у холодну пору року значно зменшити витрати на оплату за спожитий газ та скоротити обсяги його використання.

ОСББ «Мрія», що на вулиці Ковельській, згідно з програмою минулого року провели ряд заходів з утеплення будинків, заміни вікон, дверей, встановлення індивідуального теплового пункту. Цьогоріч мешканці працюють над встановленням датчиків регулювання тепла у кожній квартирі та на кожній батареї. Це дасть змогу самостійно встановлювати потрібний температурний режим, а також додатково економити кошти. Мінімальна позначка на лічильнику становить 16 градусів за Цельсієм, але щоб запобігти замерзанню системи повністю вимкнути опалення у квартирі не вдасться.

На вул. Сагайдачного тривають роботи з утеплення фасадів та облаштування даху. Попередньо дах накрили ПВХ-мембраною, яка захищатиме будинок від протікань та додатково утеплили. Також минулі роки було проведено значну роботу щодо тепломодернізації ОСББ по програмі «Енергодім».

За кошти міжнародних партнерів продовжують впроваджувати Програму підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім», що дозволить у холодну пору року значно зменшити витрати на оплату за спожитий газ та скоротити обсяги його використання.

Уже на завершальній стадії роботи по утепленню фасаду одного з будинків ОСББ «Затишок». Нещодавно там трапилась пожежа, тому частину обгорілої стіни майстри обіцяють замінити найближчим часом. Мешканці цих будинків розповідають, що завдяки заходам з термомодернізації споживають приблизно удвічі менше тепла і мають удвічі менші платіжки, у порівнянні зі звичайними багатоповерхівками.

 

 

 

 Через воєнні дії держава регулює кількість використання природного газу для підприємств, які забезпечують теплопостачання та зменшує ліміти використання на 10%.

Згідно з програмою ОСББ бере у банку кредит, з яких 30% воно оплачує самостійно, 60-70% – покривають міжнародні кошти, а з місцевого бюджету гасяться відсотки за кредитними зобов’язаннями у банку. Частина коштів, до війни з міського бюджету цього року по даній програмі уже була виплачена. «На час воєнного стану свої зобов’язання місто реєструє, і як тільки Державна казначейська служба України пропустить, вони будуть сплачені», – розповідає Ярослав Матвійчук.

Загалом для підтримки ОСББ, які беруть участь у даній програмі, для погашення відсотків за кредитами у 2022 році укладено 5 договорів на загальну суму 2 млн 169 тисяч гривень, з яких 897 тисяч гривень уже було сплачено до початку повномасштабно вторгнення росії.

Читайте також: Повідомили, скільки грошей зібрали для ЗСУ на заходах до Дня міста у Володимирі (Фото).

Реклама Google

Telegram Channel