Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
Росія намагатиметься відволікати ЗСУ від контрнаступів: стягує нові підрозділи

Тримаймося...

Фото УНІАН.

Росія намагатиметься відволікати ЗСУ від контрнаступів: стягує нові підрозділи

Зафіксовано переміщення у бік прикордонних російських міст важкої техніки окупантів

Російське командування перекидає до Брянської та Курської областей підрозділи, які можуть взяти участь у відволікаючих маневрах на Сумському та Чернігівському напрямах. 

Про це повідомляє Стратком ЗСУ у Telegram.

Кількість сил і засобів російських окупаційних військ біля кордону з Сумською та Чернігівською областю недостатньо для відкриття, скажімо так, другого фронту.

На станціях Клімово та Суземка Брянської області йде прибуття ешелонів з танками Т-80 з 239 ЦЗМР (Богучар) 20А ВВО, а на Суджу та Льгов-Київський Курської області прибувають ешелони зі складу 144 мсд 20А ВВО з танками зі складу 18 мсд 11 АК Балтійського флоту. 

«Кількість сил і засобів російських окупаційних військ біля кордону з Сумською та Чернігівською областю недостатньо для відкриття, скажімо так, другого фронту. Але цей склад може бути перекинутий з метою активізації дії на кордоні, які відволікають увагу ЗСУ», - йдеться у повідомленні.

На сьогодні у цих груп недостатньо ресурсів, але постійною демонстрацією загрози наступу можуть сковувати сили ЗСУ. На це і робиться розрахунок, щоб зменшити контрнаступальний потенціал ЗСУ. 

«З цією метою використовуватиметься ресурс не стільки «рідних» підрозділів Брянської та Курської областей, а збірна солянка з Єльні, Богучар та Советська», - інформує Стратком. 

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel