Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Ізраїль перекидає війська та техніку до сектору Газа

Ситуація напружена.

Фото: УНН.

Ізраїль перекидає війська та техніку до сектору Газа

У вівторок Ізраїль закрив пункти перетину кордону з Газою для товарів та людей, пославшись на побоювання репресій після арешту двох високопосадовців палестинського Ісламського джихаду на окупованому Західному березі

Військові також запровадили обмеження щодо пересування в ізраїльських громадах, прилеглих до сектору Газа.

Про це УНН пише з посиланням на The Times of Israel.

Вжиті цього тижня заходи також не дозволять мешканцям Гази залишити територію. Тисячі мешканців мають дозвіл на роботу в Ізраїлі.

Сили оборони Ізраїлю повідомляють, що військові збільшать свої сили поблизу сектора Газа на тлі повсюдного закриття доріг через побоювання помсти з боку палестинського терористичного угрупування «Ісламський джихад».

За словами військових, дивізія Газа буде посилена артилерійськими, інженерними, піхотними, бронетанковими та спеціальними силами.

«Блокпости триватимуть доти, доки це необхідно. Безпека мешканців понад усе».

«Сили дивізії Газа останніми днями приведені в стан підвищеної бойової готовності. Ми виявили наміри «Ісламського джихаду» вчинити напади на мешканців та солдатів, у зв'язку з чим розставили блокпости по всьому району», — йдеться в повідомленні, опублікованому Армією оборони Ізраїлю.

«Блокпости триватимуть доти, доки це необхідно. Безпека мешканців понад усе».

Прем'єр-міністр Ізраїлю Яїр Лапід має провести у четвер додаткові переговори про заходи безпеки, які були запроваджені після рейду сил безпеки у північному районі Західного берега у Дженіні.

Ізраїльські сили затримали Бассема аль-Сааді та його колегу члена «Ісламського джихаду», який має сильну присутність у Газі, зазначає видання. Під час рейду ізраїльські сили застрелили 17-річного палестинця.

Читайте також: «Щоб не довелося тусуватися з придурками»: грузинський бар ввів візи для росіян.

Реклама Google

Telegram Channel