Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Стало відомо, чи навчаються українські пілоти на американських  F-15 та F-16

На жаль, досі американці не наважуються надати нам авіацію.

Фото НВ.

Стало відомо, чи навчаються українські пілоти на американських F-15 та F-16

«Поки немає прийнятого рішення»

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що підготовка українських пілотів на літаках типу F-15, F-16 наразі не проводиться, пише НВ.

«Поки немає прийнятого рішення щодо надання Україні якогось з типів літаків, чи то F-15, F-16, чи, можливо, іншого типу», — сказав він на брифінгу.

За його словами, спершу має бути прийняте політичне рішення.

Спершу має бути прийняте політичне рішення.

«Спершу потрібно прийняти політичне рішення, який саме тип літака буде надано Україні, і на ньому вже навчати. Поки що підготовка пілотів на цих типах літаків не проводиться», — сказав він.

15 липня Палата представників США ухвалила проєкт закону про оборонну політику на суму $840 млрд, частина з яких має піти на навчання українських пілотів роботі на винищувачах F-15 та F-16.

Політолог і публіцист Андрій Піонтковський вважає, що це непряме підтвердження того, що Україна таки отримає американські винищувачі як військову допомогу для захисту від РФ, проте, коли саме це може статися, наразі сказати складно.

За його словами, законопроєкт про підготовку українських пілотів до роботи на F-15 та F-16 — це вже «практичне втілення закону про ленд-ліз».

Telegram Channel