Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Російські загарбники провокують повне відключення Запорізької АЕС

Тримаймося...

Фото Укрінформ.

Російські загарбники провокують повне відключення Запорізької АЕС

Окупанти прагнуть домогтися відключення станції від української енергомережі, щоб згодом під’єднати її до російської

Про це заявили в «Енергоатомі», передає zaxid.net.

«Акти ядерного тероризму на Запорізькій АЕС – її артилерійські обстріли – мають на меті руйнування інфраструктури станції, пошкодження всіх ліній електропередач, через які йде видача електроенергії в енергосистему України, знеструмлення півдня країни», – йдеться у повідомленні.

В «Енергоатомі» припускають, що росіяни продовжать працювати на досягнення цієї мети, а отже обстріли АЕС, подібні до учорашніх, триватимуть.

На українському ядерному об’єкті залишаються представники Росатома, які координують спеціальну програму з відрізання ЗАЕС від енергосистеми України через пошкодження обстрілами усіх ліній зв’язку.

Росіяни продовжать працювати на досягнення цієї мети, а отже обстріли АЕС, подібні до учорашніх, триватимуть.

«Крім руйнування інфраструктури Запорізької АЕС, цей план також включає подальше повне знеструмлення станції із запуском дизель-генераторів всіх енергоблоків для забезпечення охолодження ядерного палива, що міститься в усіх ядерних реакторах та басейнах витримки відпрацьованого ядерного палива», – пояснюють фахівці.

Завадити ядерному тероризму росії повинні злагоджені дії безпекових організацій, зокрема ООН, МАГАТЕ та Всесвітньої організації операторів атомних станцій (WANO), а також постійний тиск на РФ з боку міжнародної спільноти задля виведення військових із ЗАЕС.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel