Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
ВІЗИТ ПАТРІАРХА ОЛЕКСАНДРІЙСЬКОГО І ВСІЄЇ АФРИКИ ФЕОДОРА ІІ В УКРАЇНУ

Волинь-нова

ВІЗИТ ПАТРІАРХА ОЛЕКСАНДРІЙСЬКОГО І ВСІЄЇ АФРИКИ ФЕОДОРА ІІ В УКРАЇНУ

З аеропорту «Бориспіль» високого гостя зустрічала делегація від Української православної церкви на чолі з Предстоятелем — блаженнійшим Володимиром, митрополитом Київським і всієї України...

З аеропорту «Бориспіль» високого гостя зустрічала делегація від Української православної церкви на чолі з Предстоятелем — блаженнійшим Володимиром, митрополитом Київським і всієї України.

Серед тих, хто зустрічав високого гостя та спілкувався з ним, був і митропорлит Луцький і Волинський Ніфонт. Органи державної влади під час зустрічі представляв міністр культури та мистецтв України Юрій Богуцький.
До центрального аеропорту столиці прибули також представники Посольства Греції в Україні й Надзвичайний і Повноважний Посол Арабської Республіки Єгипет в нашій країні пан Юсеф Мустафа Зада.
— Україна є для мене рідною державою, — сказав під час прес-конференції Патріарх Феодор ІІ, який знає російську мову. – Мені пощастило п’ять років мешкати в Одесі, де я вивчав історію мистецтв, літературу й філософію. До того ж я очолював подвор’є Олександрійського патріархату, яке знаходиться в цьому прекрасному місті.
Патріарх також сказав, що давно мріяв відвідати Святині стародавнього Києва та оглянути «Матір міст руських», подорожуючи на катері водами Дніпра.
Блаженнійший митрополит Володимир прийняв Патріарха у своїй предстоятельській резиденції в Києво-Печерській Лаврі. Гість розповів присутнім про проблеми, з якими стикаються православні віруючі в Африці, а також відзначив деякі цікаві особливості, притаманні богослужінню та церковнопарафіяльному життю ввіреного його архіпастирській опіці регіону. Особливо його порадувала звістка про те, що через п’ятнадцять років невтомних звернень до органів державної влади різних інстанцій Українській православній церкві нарешті виділили землю під будівництво кафедрального собору Київських митрополитів. Він також підтримав ініціативу УПЦ відреставрувати та перевидати «Пересопницьке Євангеліє», кошти від продажу якого підуть на виготовлення іконостасу для майбутнього Свято-Воскресенського собору.
Програмою візиту Патріарха Олександрійського і всієї Африки Феодора ІІ передбачені звершення Божественної літургії в Трапезному храмі Києво-Печерської Лаври, зустрічі з викладачами та студентами Київських духовних академії та семінарії, відвідання храмів і монастирів столиці. Побуває Олександрійський Патріарх і в Одесі, де також звершить Божественну літургію в Свято-Успенському кафедральному соборі, молитиметься в однойменному чоловічому монастирі.
Telegram Channel