Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Повітряна тривога: ворог може атакувати Україну малопомітними для ППО ракетами

Бойова частина ракет Х-47М «Кинджал» становить 500 кг.

Фото: Главком.

Повітряна тривога: ворог може атакувати Україну малопомітними для ППО ракетами

Після пуску з літака ракета піднімається на велику висоту у верхні шари атмосфери

Майже по всій території України вкотре за сьогодні лунають сирени. Telegram-канали повідомляють про активність ворожої авіації в небі. Зокрема, зазначається, що у небо піднялися винищувачі Міг-31К та Ту-22М2, який є носієм ракет типу «Кинджал». Також повідомляють про запуск ракет в напрямку Миколаєва. Саме ракетами «Кинджал» окупанти вчора атакували Вінниччину.

Бойова частина ракет Х-47М «Кинджал» становить 500 кг. Швидкість ракети 3500–12000 км/год. Після пуску з літака ракета піднімається на велику висоту у верхні шари атмосфери. А при заході на ціль по балістичній траєкторії може розвивати швидкість близько 12 тис. км/год.

Основним носієм ракет цього типу є винищувач МіГ-31, також можуть застосовуватись бомбардувальники Ту-22М3 та Ту-160.

 

 Основним носієм ракет цього типу є винищувач МіГ-31, також можуть застосовуватись бомбардувальники Ту-22М3 та Ту-160. Тактико-технічні характеристики цієї ракети не дозволяють існуючим в Збройних Силах України засобам протиповітряної оборони ефективно виявляти та знищувати її. Із 24 лютого 2022 року зафіксовано лише декілька бойових застосувань ракет цього типу, які противник намагається використовувати по надзвичайно важливих цілях.

Читайте також: Після того, як із тіла Героя витягли понад сто осколків, він заявив: «Підлікуюся — ​і знову на передову»

Джерело: Главком
Telegram Channel