Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
На Рівненщині про повітряну тривогу оповіщатиме «Вуличне радіо»

Фото: Рівне Вечірнє.

На Рівненщині про повітряну тривогу оповіщатиме «Вуличне радіо»

Рівненська обласна військова адміністрація поступово замінює обладнання системи оповіщення повітряної тривоги. Кількість гучномовців та електросирен в області поступово збільшується

В області функціонує автоматизована система централізованого оповіщення, яка має дві складові: аналогову - «Сигнал-ВО» та цифрову – «Озон – С». Аналогова була створена ще в 1978 році. Її обладнання морально застаріле. Запасні частини вже не виготовляють. Обслуговування потребує значних фінансових та людських ресурсів. Тому обласна військова адміністрація поступово замінює обладнання на новітнє цифрове.

Про це повідомив голова Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль. 

Нині в області в обох системах є 73 електросирени та 121 гучномовець. Враховуючи постійну загрозу ракетних ударів, до оновлення систем сповіщення також залучили тергромади області до встановлення систем сповіщення «Вуличне радіо».

П’ять таких пристроїв вже запустили у населених пунктах Гощанської територіальної громади. Ще у 25 громадах тривають роботи з облаштування.

Нині в області в обох системах є 73 електросирени та 121 гучномовець. 

Віталій Коваль наголосив, що сьогодні необхідно використовувати всі можливості для забезпечення якісного і своєчасного оповіщення про загрози із повітря. 

Читайте також: Повітряна тривога: ворог може атакувати Україну малопомітними для ППО ракетами

Реклама Google

Telegram Channel