Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
«Вакуум» письменника з Волині зібрав для ЗСУ 4 тисячі гривень

Роман-есе «Вакуум» вийшов друком у липні цього року.

Фото Алли ЛІСОВОЇ.

«Вакуум» письменника з Волині зібрав для ЗСУ 4 тисячі гривень

«Вакуум» – найновіше видання роману-есе поета і драматурга, викладача і громадського діяча Ігоря Павлюка

Минулого тижня у Нововолинську автор вперше презентував свій твір. Організував зустріч його давній товариш Ігор Новосад. А ведучою була Світлана Кухарук – бібліотекар міської книгозбірні.

Під час презентації присутнім запропонували долучитися до збору коштів для підтримки ЗСУ, й за годину зібрали 4 тисячі гривень.

Година спілкування та обговорення серед ідейно близьких людей минула швидко. Гість розповів про свій життєвий шлях, творчі здобутки і невдачі, пошуки і розчарування. Всіх дуже схвилювала його остання поема «Маріуполь», написана у стилі сумної коломийки і присвячена цьому місту, названому в честь найпопулярнішого українського імені Марія.

Він її опублікував в соцмережах 6 травня, а вже через добу поему переклали китайською мовою його друзі із піднебесної. Вони попросили дозволу для публікації твору у китайських виданнях. Під час презентації присутнім запропонували долучитися до збору коштів для підтримки ЗСУ, й за годину зібрали 4 тисячі гривень.

 

До слова, місяць тому Ігор Павлюк у Львові організував таку ж творчу зустріч, на якій були присутні і нововолинці. Тоді для наших воїнів присутні пожертвували 10 тисяч гривень.

Алла ЛІСОВА.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel