Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Очна, дистанційна чи змішана: у громаді на Волині ліцеї та гімназії вирішують як навчатимуться

Фото: пресслужба Підгайцівської громади.

Очна, дистанційна чи змішана: у громаді на Волині ліцеї та гімназії вирішують як навчатимуться

У відділі освіти, науки, молоді та спорту Підгайцівської сільської ради підсумували результати анкетування, яке провели серед батьків учнів освітніх закладів громади

В опитуванні, яке було адаптоване під кожен окремий освітній заклад Підгайцівської громади, враховуючи кількість учнів, наявність укриття, можливості довозити охочих до найближчих обладнаних шкіл, взяли участь майже 88% батьків.

За результатами анонімного голосування у  Підгайцівському ліцеї, враховуючи наявний рівень без пекової ситуації, 30,7% батьків обрали очну форму навчання, 35,1% - дистанційну та 32,5% - змішану форму, яка передбачає відвідування школи кілька разів на тиждень, решта днів – навчання відбуватиметься дистанційно.

У Липинському ліцеї 43% батьків – за дистанційну, 32% - за змішану форму навчання та 22,7% - за навчання у школі.

У Лищенському ліцеї спроб відповісти на анкету для батьків було значно більше, ніж учнів у школі (на 39% від фактичної кількості батьків), тож об’єктивними назвати результати ми не беремося, але все ж інформуємо, що електронний підрахунок голосів зафіксував, що 51,3% опитаних – за дистанційну форму навчання, 23,3% - за  змішану і 25, 2% - за очну.

У Липинському ліцеї 43% батьків – за дистанційну, 32% - за змішану форму навчання та 22,7% - за навчання у школі.

Батьки вихованців Піддубцівського ліцею проголосували: 36,5% - дистанційна, 33,8% - змішана, 24,2 – очна форма навчання.

У Крупівській гімназії 38,7% батьків хочуть очного навчання, 37, 1% - готові до змішаної форми та 24, 2% - за дистанційне.

У Романівському ліцеї 48,6% - дистанційне, 22, 4% - змішане і 15,9% - очна.

У Воротнівській гімназії із 63 анкет обирають: 50,8 % - дистанційне навчання, 20, 6% - змішане, 20,6% - очне навчання.

У Гаразджинській гімназії – 32,9% - дистанційне навчання, 29, 4% - змішане, 14,1% - очне.

У Борохівській гімназії  87,9% батьків висловилось за дистанційне навчання, участь у голосуванні взяли 100% батьків.

У Звірівській гімназії батьки найбільше голосів віддали за змішану форму навчання – 48,7%, 30,3% - за дистанційну і 17,1% - за навчання у школі.

У Хорлупівській гімназії 64,9% батьків прагнуть змішаного навчання, 17,5% - дистанційного і лише 12,3% - очного.

У Пальченській гімназії із 50 опитаних, 6% батьків - за дистанційну, решта голосів обрали «власний варіант відповіді», які дублюються.

Головна освітянка Підгайцівської громади Жанна Скороход зазначає, що рішення про форму навчання з 1-го вересня прийматиме педрада освітнього закладу, однак отримані результати дали змогу відділу освіти розуміти запит батьків та спланувати подальшу роботу у ліцеях та гімназіях.

За попередньою інформацією, до очної форми навчання готові 4 освітні заклади Підгайцівської громади і за позитивного рішення педагогів, можна налагоджувати навчання із відвідування учнями школи. Навчальні заклади можуть обрати змішану форму навчання, тоді учні відвідуватимуть заняття у приміщеннях, у яких є укриття, двічі на тиждень. Однак це стосується лише уроків з обов’язкових і складніших предметів, як – математика, англійська та українська мови, фізика, хімія, біологія. Етика, фізкультура, трудове навчання тощо рекомендують проводити у дистанційному режимі.

Уроки з одного предмету пропонують об’єднувати у пари і проводити у день не більше 2 пар. Також, за умови очного та змішаного навчання, діти зможуть похарчуватись на великій перерві.

Розглядається можливість формування класів однієї паралелі із учнів різних навчальних закладів та їх доставки шкільними автобусами до місця навчання. Тож, яким буде навчання у громаді, будемо знати у кінці місяця. До того часу, педагогічні ради освітніх закладів мають визначитись.

Читайте також: Відома українська письменниця з Луцька обурена рішенням МОН залишити в освітній програмі в школах російських письменників

 

Джерело: Пресслужба Підгайцівської громади
Telegram Channel