Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Рівненщині 55-річний чоловік розповсюджував заборонену символіку комуністичного режиму

Відповідатиме перед законом.

Фото поліції Рівненської області.

На Рівненщині 55-річний чоловік розповсюджував заборонену символіку комуністичного режиму

Слідчі Рівненського РУП розпочали досудове розслідування за фактом поширення символіки комуністичного, нацистського режимів або їх фрагментів, вчинені з використанням засобів масової інформації за частиною 2 статті 436-1 Кримінального кодексу України

Викрили зловмисника працівники УСБ України в Рівненській області, повідомляє відділ комунікації поліції в Рівненській області.

Встановлено, що 55-річний уродженець Криму, житель обласного центру, на своїй сторінці у соціальній мережі «В Контакте» веде активну інформаційну діяльність, спрямовану на поширення комуністичної символіки. Чоловік публічно розповсюджує символи та лозунги тоталітарного режиму СССР та комуністичної партії.

Досудове розслідування триває. У рамках кримінального провадження на підставі ухвали суду за місцем проживання зловмисника поліцейські провели санкціонований обшук, у ході якого вилучили два мобільні телефони із стартовими пакетами та ноутбук.

Чоловік публічно розповсюджує символи та лозунги тоталітарного режиму СССР та комуністичної партії.

Вирішується питання про повідомлення йому про підозру за частиною 2 статті 436-1 КК України та обрання запобіжного заходу. 

За скоєне йому може загрожувати від п’яти до десяти років позбавлення волі із конфіскацією майна. 

Читайте також: Росіяни тримають у полоні вагітну медикиню з Рівненщини.

Telegram Channel