Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Горохівчанину вдалося в Німеччині зібрати для ЗСУ майже 40 тисяч євро (Фото)

Гуртуймося заради перемоги!

Фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ.

Горохівчанину вдалося в Німеччині зібрати для ЗСУ майже 40 тисяч євро (Фото)

З першого дня війни краєзнавець з Горохівщини Андрій Кленк підтримує Батьківщину коштами з німецького міста Росток

У Німеччині Андрій Олександрович живе з дружиною Тетяною вже п’ятнадцять років. Там народився їх синочок Маркіян. 

Звістку про війну сім’я сприйняла болісно. Тому того ж дня пан Андрій вирішив зайнятися благодійністю. У цьому йому допоміг його роботодавець Роберт Далем, який є керівником місцевої фірми «Karl’s».

У фурах і бусах є все, що потрібно для життя під час війни на передовій лінії вогню: бронежилети, берці, продукти харчування, медичні препарати, каремати, турнікети, тепловізори, спальні мішки й 37 медичних сучасних ліжок.

З Ростка у волонтерський центр, де координатором Віталій Гладун, і який активно співпрацює з Горохівською районною організацією «Спілка учасників АТО/OOC «Щит», у Горохів щотижня прибувають гуманітарні вантажі. У фурах і бусах є все, що потрібно для життя під час війни на передовій лінії вогню: бронежилети, берці, продукти харчування, медичні препарати, каремати, турнікети, тепловізори, спальні мішки й 37 медичних сучасних ліжок, які Віталій Гладун і горохівські волонтери доставили в госпіталі Луцька й Дніпра.

Частину цих життєво необхідних речей Роберт Даль купує для України за свої кошти, дуже багато їх Андрій Кленк збирає завдяки своїй ініціативності й бажанню, друзів, знайомих і незнайомих людей висловити свою підтримку Україні. 

Цими днями у Німеччині готують знову великий вантаж в Україну. Речі, які з Горохова замовляє для бійців Віталій Гладун, Андрій Кленк із тамтешніми волонтерами купують за зібор 39, 205 євро. Їх Андрієві вдалося зібрати з власної ініціативи.

Довідково: У відому в Європі фірму «Karl’s» на заробітки приїжджають жителі багатьох країн світу. Основна робота – збір полуниці. На плантаціях «Karl’s» збагатилися досвідом тисячі студентів. В їх числі майбутні й теперішні аграрії з Горохівського коледжу ЛНАУ.

– Цьогоріч українців теж є багато. Їх найперше закликав долучитися до збору коштів, а загалом хотів долучити до меценатства кожного працівника незалежно від національності, - розповів для газети «Волинь» Андрій Кленк.

Про задум спершу повідомив керівнику. І Роберт Даль, як завжди, підтримав ідею двома руками. Процедуру збору під символічним гаслом «Пожертвуй свій робочий день для ЗСУ – вони за нас жертвують власним життям!» зробили простою: у списках, які зробив Андрій Кленк, кожен написав суму благодійного внеску і свій підпис. Гроші були відраховані на доброчинність і передані ініціаторові задуму. Невдовзі куплені речі Віталій Гладун із своєю волонтерською командою привезуть в Україну і відправлять на фронт.

 
 

Останні новини війни:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Telegram Channel