Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Волинські тероборонівці показали закріплені позиції біля кордону з білоруссю (Фото)

Переможемо!

Фото Суспільне.

Волинські тероборонівці показали закріплені позиції біля кордону з білоруссю (Фото)

Кількість оборонців і їх місцерозташування військові не озвучують з міркувань безпеки

Солдати гранатометного відділення 100-ої окремої бригади територіальної оборони Волині – цілодобово на позиціях оборони серед лісу. Стежать, аби не пройшли диверсійно-розвідувальні групи з боку Білорусі, – розповів Суспільному командир відділення Віталій.

Військовослужбовці бригади територіальної оборони продовжують укріплюватися на позиціях, – говорить військовий Андрій. Показує укриття, розпізнати яке з неба над лісом неможливо.

Ми бережемо свій особовий склад. Ми не такі придурки як єті руські.

«Це місце, щоб перечекати тут артилерійський наліт, а далі відділення виходить і виконує свої бойові завдання. Ми бережемо свій особовий склад. Ми не такі придурки як єті руські. Ми українці», – каже Андрій.

На позиції бійці облаштували бліндаж для відпочинку. Під землею – дерев'янні нари, проведено світло і вентиляція. Зі слів Андрія, бліндаж зробили надійним: «над нами три накати колод і більше двох метрів землі».

Харчування військових різноманітне і поживне, – каже боєць тероборони Ігор. Розповідає: до лав Збройних сил України вступив разом із братом після 24 лютого, раніше не служив. Нині чоловік готує на польовій кухні.

«Гречка з тушонкою, зажаркою, борщик, салатик, хлібчик, сік, печиво. Вистачає всього вдосталь. Усе у нас добре», – додає тероборонівець.

Як розповів пресофіцер 100-ої окремої бригади територіальної оборони Волині Сергій Хомінський, на кордоні постійно відбуваються заходи з бойової підготовки, проводяться навчання. Нині ситуація контрольована.

«По той бік кордону збройні сили Білорусі постійно проводять переміщення особового складу, техніки, ротацію. Нами ці переміщення усі відстежуються, аналізуються і за потреби вживаються контрзаходи. Також нарощується система інженерних загороджень», – зазначив пресофіцер.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Telegram Channel