Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Острозьку Біблію можна погортати онлайн

«Ми даємо можливість відвідувачам погортати книгу, але не оригінал, а її цифрову версію, в якій розставлені акценти на найцікавіші особливості».

Фото Еспресо.

Острозьку Біблію можна погортати онлайн

На Рівненщині презентували мультимедійну Острозьку Біблію

 

Досконалий зразок друкарського мистецтва України кінця XVI століття презентували у Музеї книги та друкарства міста Острог, це йдеться на facebook-сторінці музею. Презентація мультимедійної книги, присвяченої Острозькій Біблії, відбулась у камерному форматі сьогодні, 12 серпня. 

«Цей цікавий мультимедійний продукт - українська розробка студії 3Dsbook, є, по-суті, новим рішенням у музейному та виставковому обладнанні в поєднанні з новими технологіями», – йдеться у повідомленні.

«Цей цікавий мультимедійний продукт - українська розробка студії 3Dsbook, є, по-суті, новим рішенням у музейному та виставковому обладнанні в поєднанні з новими технологіями».

Зображення проєктується на чисті сторінки, які відвідувачі мають змогу погортати. В книзі 28 сторінок, на яких розповідається про титульний аркуш Біблії, її друкаря та процес друку книги. Із мультимедійного проєкту можна дізнатися і про герб князя Василя-Костянтина Острозького та його передмову до Біблії, ознайомитися із перекладами та текстом Біблії на папері з водяними знаками. 

«Нам важливо розповісти про наші експонати більше. Звісно це складно зробити, коли книга захована під музейним склом. В цьому випадку ми даємо можливість відвідувачам погортати книгу, але не оригінал, а її цифрову версію, в якій розставлені акценти на найцікавіші особливості. Відвідувачі самостійно можуть дослідити експонат», – зазначив Андрій Брижук, заступник директора з наукової роботи Державного історико-культурного заповідника міста Острог.

Telegram Channel