Курси НБУ $ 39.57 € 42.16
На Горохівщині планують закрити низку шкіл

Поки невідомо, чи школи закриють уже цього року.

Фото inform.zp.ua.

На Горохівщині планують закрити низку шкіл

Будівлі колишніх шкіл, які розміщені в селах, можна використовувати для реалізації інвестиційних проєктів

На сьогодні лише в Горохівській громаді, до складу якої входить 41 село, стоїть питання про закриття трьох початкових шкіл і двох гімназій. Ще один заклад освіти планують перепрофілювати з ліцею в гімназію через брак 10-11 класів, розповів в інтерв’ю ТРК «Аверс» Горохівський міський голова Віктор Годик.

Два шкільні автобуси було вилучено для потреб ЗСУ. Якщо закриємо школи, то потрібні будуть ще чотири автобуси.

«Звичайно, дуже боляче ухвалювати такі рішення. Але ми не зможемо зберегти ці заклади освіти через низку об’єктивних причин», – сказав він.

Поки невідомо, чи школи закриють уже цього року, адже громада не має достатньої кількості шкільних автобусів, аби забезпечити доїзд учнів до інших закладів освіти.

«Два шкільні автобуси було вилучено для потреб ЗСУ. Якщо закриємо школи, то потрібні будуть ще чотири автобуси. А один новий коштує до двох мільйонів гривень», – зазначив Віктор Годик.

Він інформував, що окремі підприємці готові використовувати для своєї діяльності колишні будівлі шкіл, розташовані в населених пунктах громади.

«Як тільки ми створили громаду, почали проводити інвентаризацію всього майна, аби бачити, що можемо використовувати під інвестиційні проєкти. На сьогодні провели інвентаризацію всіх будівель, у тому числі закритих шкіл. Маємо намір виготовити всю технічну документацію для таких об’єктів, аби визначити, що можна зробити з тією чи тією будівлею. Можливо, будуть якісь пропозиції для інвестиційних проєктів. Але аби виставити якусь будівлю для здавання в оренду, спершу потрібно підготувати документи», – пояснив Віктор Годик.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Telegram Channel