Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Експерт пояснив, коли росія може відмовитись від Криму

Крим - це Україна!

Фото: ВВС.

Експерт пояснив, коли росія може відмовитись від Криму

Пропаганда кремля, як він пояснив, керує настроями та поглядами росіян

Кремль для збереження влади у росії зможе пояснити повернення Криму Україні.

Про це в ефірі «Еспресо» сказав політолог Максим Розумний, передає УНІАН.

«З одного боку, Крим - це дуже важливо для путіна. Він на приєднанні Криму побудував свою нову легітимність. Після президентських виборів 2018 року ця легітимність дуже пов'язана з Кримом. Відмовлятися від цього і жертвувати цим путін не хоче», - пояснив він.

Якщо буде потрібно для збереження влади, то російське телебачення розповість, що «не дуже й хотілось» мати Крим, є вищі інтереси.

За словами політолога, це все має лише інструментальне і тимчасове значення. Розумний додав, що пропаганда вирішить проблему патріотичних настроїв росіян щодо Криму.

«Якщо буде потрібно для збереження влади, то російське телебачення розповість, що «не дуже й хотілось» мати Крим, є вищі інтереси. Коли мене питають, чи не буде путін заручником патріотичних настроїв імперського реваншизму російського суспільства, я відповідаю, що ці речі чітко і безумовно керуються. Диригент перебуває в кремлі», - заявив політолог.

Він зазначив, що змінити точку зору і думку на протилежну буде не дуже важко. 

«Тим паче, що є зараз одна мовчазна більшість - вона критично і скептично ставиться до нападу на Україну і навіть до історії з Кримом. У іншому випадку, буде інша мовчазна більшість на патріотичних позиціях, але буде терпіти і вважати, що треба як вождь сказав. Не кажучи вже про перспективу зміни режиму, коли хтось інший на противагу путіну буде зобов’язаний все повернути на 180 градусів», - підсумував Розумний.

Читайте також: Знову потужна бавовна в Криму: вибухнула російська авіабаза у Гвардійському під Сімферополем.

Telegram Channel