Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Порошенко привіз дрони Autel та ретранслятор 80-тій Десантно-штурмовій бригаді ЗСУ

«Ми завезли 350 дронів, дуже класних, з потужною оптикою. Сьогодні ми передаємо це в найнадійніші руки наших десантників».

Фото Європейська солідарність.

Порошенко привіз дрони Autel та ретранслятор 80-тій Десантно-штурмовій бригаді ЗСУ

Петро Порошенко під час поїздки на фронт передав десантникам 80-ї бригади партію безпілотників Autel, а також дуже необхідне обладнання для зв’язківців

«Сьогодні ми заїхали до наших бойових побратимів, до друзів з 80-ки. Ці не перший наш візит, ці «смаколики» ми передаємо в надійні руки. Я хочу подякувати бійцям 80-ки за блискучу роботу з оборони української землі, бо там, де важко – там десант, де десант – там 80-ка», – сказав Петро Порошенко.

 

 «За проханням завезли дефіцитний моторолівський ретранслятор, який дуже потребують наші зв’язківці. І доозброїли ту техніку, яку ми передавали минулого разу», – пояснює Порошенко. 

Як відомо, кошти на партію дронів, куплених в Естонії, збирали волонтери ГО «Справа Громад», а Фонд Порошенка подвоїв суму. Безпілотники вже надійшли у бригади та підрозділи. Частина дронів призначена для 80-і бригади.

 

«Ми завезли 350 дронів, дуже класних, з потужною оптикою. Сьогодні ми передаємо це в найнадійніші руки наших десантників, вони не віддадуть ні нашу землю, ні зброю, ні віру в нашу перемогу», – зазначив п’ятий Президент.

«Ми особисто це виривали з Естонії для того, щоб отримати максимально ефективну ціну і якість. На цьому наша співпраця не закінчується, а тільки починається. Вже надходять вантажівки DAF, які теж будуть передані Десантно-штурмовим військам. Сьогодні ми запустили програму «Poseidon», і перший комплекс вже надійшов в командування Десантно-штурмових військ. Також ми домовилися про поставку в бригаду антидронівських засобів», – повідомив Петро Порошенко.

Раніше Фонд Порошенка та волонтери ГО «Справа Громад» також придбав 11 італійських бронемашин MLS SHIELD, пікапи та вантажівки для підрозділів ЗСУ. Техніка вже надійшла у фронтові бригади. Порошенко також повідомив про новий контракт на постачання великої партії БПЛА оперативного рівня «Очі Арти». 

З 24 лютого структури Порошенка спрямували на підтримку ЗСУ понад півмільярда гривень. За ці кошти були придбані тисячі бронежилетів та кевларових шоломів, зброя, сотні автомобілів на потреби фронту, серед них бронемашини, вантажівки та пікапи, тепловізори, сотні дронів, електрогенератори, цифрові радіостанції, старлінки, військовий одяг, турнікети, натівські аптечки, системи очистки води, засоби для будівництва фортифікаційних споруд, пальне, продукти харчування. 

Telegram Channel