Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У «Дії» з'являться нові послуги: що і для кого зміниться

Фото: armyinform.

У «Дії» з'являться нові послуги: що і для кого зміниться

У Міністерстві цифрової трансформації анонсували низку нових послуг у додатку «Дія»

Про це під час брифінгу повідомив керівник розвитку електронних послуг Мінцифри Мстислав Баник, передає УНІАН.

Він нагадав, що зараз в «Диї» триває бета-тестування шерінга авто.

«Шерінг автомобіля, або юридично це звучить як призначення належного користувача, коли ти дозволяєш іншій людині керувати твоїм автомобілем, не даючи пластиковий техпаспорт в руки... Це можливість потрапити до відповідного реєстру, і щоб твій техпаспорт в іншої людини був доступний в «Дії», - сказав Баник.

Він нагадав, що ця функція вже працювала в лютому, але з початком повномасштабної війни були відключені державні реєстри.

В Міністерстві розробляють функцію оформлення документів для виїзду дитини за кордон в додатку «Дія».

За його словами, зараз йде бета-тестування не тільки шерінга авто, але й англомовних документів: водійського посвідчення, техпаспорта і закордонного паспорта. Він підкреслив, що ця ініціатива значно спростить українцям користування цифровими документами в Європі.

Крім того, Банік зазначив, що в Міністерстві розробляють функцію оформлення документів для виїзду дитини за кордон в додатку «Дія», і сподівається, що цю функцію вдасться виконати в короткостроковій перспективі.

Також, за інформацією Баніка, зараз йде опрацювання послуги іпотеки.

«Як буде виглядати ця послуга – рано говорити. Поки у нас є умови, визначені програмою, яку анонсував президент. На першому етапі на цю програму зможуть подаватися військовослужбовці, медики, вчені, педагогічні працівники й у них буде пільговий 3% іпотечний кредит з внеском не менше 20%, але з терміном до 20 років», - сказав Банік.

Читайте також: В України немає обмежень щодо ударів по окупантах в Криму.

Telegram Channel