Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Чому лукашенко привітав Україну з Днем незалежності

Який сигнал Києву дав білоруський диктатор?

Фото із сайту 24tv.ua.

Чому лукашенко привітав Україну з Днем незалежності

Думаю, багато хто недооцінює той факт, що лукашенко привітав Україну з Днем незалежності. Так, звичайно, це лицемірство на межі скотства, і жодному слову вусатого про «мирне небо» ні в якому разі вірити не можна. Але тут важливе інше

Читайте також на volyn.com.ua: «лукашенко цинічно привітав з Днем Незалежності: побажав українцям мирного неба».

Цим привітанням він публічно поставив під питання можливість досягнення головної мети російської війни – ліквідацію тієї самої незалежності. Він ніби подає сигнали Україні: «Мені викручують руки, змушуючи допомагати у війні проти вас, але взагалі в глибині душі я завжди вірив у вас».

Звісно, це повна хрня. Але тут важливе інше: це нечувана зухвалість на адресу Москви. Якби лукашенко був упевнений у перемозі росії або хоча б просто бачив, що путін має реалістичні шанси на таку перемогу, то нізащо не став би так демонстративно ставити під питання потенцію московського фюрера.

Якби лукашенко був упевнений у перемозі росії або хоча б просто бачив, що путін має реалістичні шанси на таку перемогу, то нізащо не став би так демонстративно ставити під питання потенцію московського фюрера.

Однак він приблизно знає ситуацію на фронтах і розуміє, в якому напрямку вона розвиватиметься. І розуміючи – робить висновки, намагаючись хеджувати ризики.

Реклама Google

Його привітання треба інтерпретувати так: «Перемога Путіна все менш ймовірна, настав час думати про те, що робити, коли росія почне сипатися».

Втім, у будь-якому разі треба пам’ятати, що він тут піклується виключно про власну шкуру, і якщо на фронтах ситуація знову зміниться, то він моментально проверне цей же фінт у зворотному напрямку.

Іван ЯКОВИНА, журналіст інформаційного агентства «Новий час», колонка на сайті obozrevatel.com.

Читайте також на volyn.com.ua: «Поліція та СБУ безсилі: ігноруючи заборону, 5 тисяч вірян УПЦ МП йдуть до Почаєва​».

Telegram Channel