Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Нововолинський прокурор, який напідпитку втікав від патрульних, не ходить на судові засідання

Прокурор поводив себе нахабно спочатку і продовжує це далі.

Фото: Волинські новини.

Нововолинський прокурор, який напідпитку втікав від патрульних, не ходить на судові засідання

Наприкінці серпня відбулося чергове засідання у справі про порушення поліцейським недоторканості житла. За цей період відбулося близько п’ятдесяти засідань

Нововолинський прокурор Микола Троцюк, який став зіркою YouTube через п’яне водіння та затримання поліцейськими, вчергове не з’явився на судове засідання у справі по обвинуваченню поліцейського Віктора Циплакова, який і затримував працівника прокуратури.

Про це Волинським Новинам повідомив сам Віктор Циплаков.

Нагадаємо, у вересні 2020 року в Нововолинську правоохоронці спіймали п’яного водія, який втікав від них, не реагуючи на сирену та проблискові маячки. За кермом автомобіля Opel був прокурор Володимир-Волинської прокуратури Микола Троцюк. Прокурор поводив себе нахабно та неадекватно: спочатку він втікав від поліції, бігаючи навколо будинку тещі, а потім, помахавши правоохоронцям рукою, сів у машину та поїхав.

Наприкінці серпня відбулося чергове засідання у справі про порушення поліцейським недоторканості житла.

 

 

«Я вже згідний, щоб він дав свідчення по відеозв’язку, аби тільки справа рухалася», – розповів Віктор Циплаков.

«Я вчергове з’явився на засідання у Рожищенський районний суд наприкінці серпня. Натомість прокурор Микола Троцюк знову не з’явився до суду. Я вже згідний, щоб він дав свідчення по відеозв’язку, аби тільки справа рухалася. На останньому засіданні суд переглянув відеозапис затримання прокурора. Мій адвокат пояснив, що я нікуди не проникав, автомобіль був відчинений. Також він звернув увагу, що підозру про проникнення житла вручили лише мені, хоча ми діяли разом з напарником і були разом на подвір’ї», – розповів Віктор Циплаков.

Зі слів поліцейського, судові засідання тривають більше року, їх було вже близько п’ятдесяти, але на жодне він не з’явився.

«Кажуть, що він постійно звертається в лікарню, то в нього спина болить, то ще щось. Мовляв, потім він надасть довідки. За цей період відбулося близько п’ятдесяти судових засідань. Я просто приїжджаю, відбувається розгляд клопотань, і я їду. Ми вже змінили порядок розгляду, адже першочергово суд мав всіх допитати, а потім розглядати письмові докази. Я вже хочу знати, що мені робити, чи визнають мене винним чи ні», – говорить поліцейський.

Натомість адвокат Віктора Циплакова Сергій Полячук відзначив, що суддя забезпечує можливість ефективного захисту. Щодо того, чому Микола Троцюк не з’являється на судове засідання, адвокат коментувати відмовився.

Читайте також: «На камеру зняли побиття засудженого у колонії. Прокурори Рівненщини відреагували (Відео)»

Telegram Channel