Курси НБУ $ 39.68 € 42.83
Головний тренер «Шахтаря»: «На вивчення української мови пішов рік» (Відео)

«Коли граєш серцем за державу, за Україну, то виходить так, як сьогодні».

Фотоколаж із сайту obozrevatel.com.

Головний тренер «Шахтаря»: «На вивчення української мови пішов рік» (Відео)

Учіться, панове!

Після того, як донецький «Шахтар» в Лізі чемпіонів на виїзді буквально розтрощив німецький «РБ Лейпциг» – 4:1, головний тренер «гірників» – 48-річний хорват Ігор Йовічевіч став персоною №1, про яку сьогодні говорять в Україні.

Але не всі бачили післяматчеве інтерв’ю коуча, в якому він доволі добротною українською мовою відповідав на запитання. Перед тим, як ви його переглянете, пропонуємо вам також прочитати розмову з футбольним спеціалістом, про те, як він вивчив нашу мову.

– У вас багато пішло часу на вивчення української мови?

– Можливо, рік, трохи менше. Діти відразу пішли в українську школу. У Львові здавали ЗНО. Пишаюся ними. Коли вони вчилися, допомагав їм, паралельно і сам вчив. І на роботі через футболістів, керівників. Коли щось скажу – вони сміються. І сьогодні я не досконало говорю українською. І акцент можете помітити відразу. Питають: «А звідки ви?» Але все одно найважливіше – розуміти. Я вас розумію навіть між рядками».

– Є схожість між українською та хорватською мовами?

– Так, багато слів.

– Що було для вас найважчим в українській мові?

– Букви. Коли пишу, постійно помиляюся з «і», «й». Не можу ніколи вгадати. У хорватській просто одна буква «І». Це для мене проблема.

Реклама Google

– Скільки мов знаєте?

– Три – чотири, а, можливо, й п'ять.

– Навіть китайську і японську? Ви там грали.

– Японську більше. Китайська важкувата ».

– Можете себе назвати поліглотом?

– Так можу .

– Ваше улюблене українське слово?

– Дружина сказала б, що «борщ». Дуже хороша страва, дуже смачна. Найулюбленіша.

А тепер дивимось на післяматчеве інтерв’ю Ігоря Йовічевіча:

Наша довідка:

Ігор Йовічевіч (хорв. Igor Jovićević; нар. 30 листопада 1973, Загреб, Югославія) — хорватський футболіст і тренер. З 14 липня 2022 року — головний тренер донецького «Шахтаря».

Вихованець футбольних академій «Динамо» (Загреб) і «Реал» (Мадрид). Виступав за команди: «Динамо» (Загреб, Хорватія), «Реал» (Мадрид, Іспанія), «Карпати» (Львів), «Йокогама Маріносе» (Йокогама, Японія), «Гуарані» (Сан-Пауло, Бразилія), «Метц» (Метц, Франція), «Шеньянь Дунцзінь» (Шеньянь, Китай).

Тренував клуби: «Карпати» (Україна), «Цельє» (Словенія), «Динамо» (Загреб, Хорватія), «Дніпро-1» (Україна), тепер – «Шахтар» (Україна).

Читайте також на volyn.com.ua: «Ігор Йовічевіч: «Я – найщасливіший тренер у світі. Це незабутній дебют»​».

Telegram Channel