Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
На Горохівщині з браконьєрських сіток випустили риби на майже 100 тисяч гривень

Рибу випустили на волю.

Фото kalinovka.wordpress.com.

На Горохівщині з браконьєрських сіток випустили риби на майже 100 тисяч гривень

Станом на 12 вересня державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля викрили 15 порушень природоохоронного законодавства

Серед них 11 порушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП (риболовля з перевищенням дозволених знарядь, знаходження поблизу водойми з сухою сіткою), 1 – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (вилов риби забороненим знаряддям лову) та 1 – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконний збут водних біоресурсів). Крім цього, складено 2 акти виявлення та вилучення безгосподарського майна.

Відповідно до результатів, було вилучено 11 од. заборонених знарядь лову, серед яких 460 метрів сіток.

Рибу, яка була у сітках, повернули у водне середовище, чим попереджено шкоди рибним запасам на 96 135 грн.

Порушення зафіксовані на:

Водосховищі Турське Заболотівської громади Ковельського району. Житель с. Заболоття здійснював вилов риби сітним знаряддям лову.

Річці Західний Буг, поблизу с. Заставне Литовезької громади Володимир-Волинського району. Викрито чотири порушення, серед них: риболовля з перевищенням знарядь, знаходження поблизу водойми з сухим забороненим знаряддям та миття автотранспорту в прибережній зоні річки.

Хрінницькому водосховищі, поблизу с. Гумнище Берестечківської громади Луцького району. Під час обстеження водойми вилучено 5 од. сітних знарядь. Рибу, яка була у сітках, повернуто у водне середовище, чим попереджено шкоди рибним запасам на 96 135 грн.

У місті Луцьк чоловік продавав рибу в’юн без дозвільних документів. Оскільки продавець не зміг надати документи, що підтверджують законність придбання та походження риби, на нього складено протокол за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП.

Озеро Шині, поблизу с. Віл Любешівської громади Камінь-Каширського району. З водойми вилучено 5 безгосподарських сіток, загальною довжиною 200 метрів.

Річка Стохід, поблизу с. Березичі Любешівської громади Камінь-Каширського району. Двоє чоловіків знаходилися на березі водойми з сухими сітками.

Волинський рибоохоронний патруль вкотре закликає рибалок дотримуватися встановленого природоохоронного законодавства. В іншому випадку на рибних мародерів чекає покарання – від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності.

Довідково: з 20 серпня по 30 вересня діє заборона на вилов раків у водних об’єктах Волинської області. За вилов раків під час заборони передбачено покарання від адмінштрафів до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених збитків. Компенсація за одного незаконно виловленого рака становить 3 332 грн.

 

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel