Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Завод у Луцьку закінчує будівництво лінії з переробки кукурудзи та меляси на біоетанол

На біоетанольному заводі буде працювати дві лінії виробництва: на мелясі та на кукурудзі.

Фото: gnidava.lt.ua.

Завод у Луцьку закінчує будівництво лінії з переробки кукурудзи та меляси на біоетанол

«Гнідавський цукровий завод» також запланував купити молекулярні преси для очищення відходів виробництва цукрових буряків та отримання добрива

 ПрАТ «Гнідавський цукровий завод» (Луцьк) закінчує будівництво цілорічно працюючої лінії з переробки кукурудзи та меляси (кормової патоки, побічного відходу виробництва цукру) на біоетанол.

Як інформує сайт fixygen.ua з посиланням на підприємство, воно зайнялося виробництвом біопалива з кукурудзи через низькі ціни на неї в поточному сезоні, що разом із високою ціною сушіння кукурудзи перед закладкою на зберігання на елеватор робить нерентабельним вирощування цієї культури.

Підприємство зайнялося виробництвом біопалива з кукурудзи через низькі ціни на неї в поточному сезоні.

«Для такої переробки вже будується окрема лінія виробництва біоетанолу. Що це дасть людям? «, - цитує Гнідавський свого заступника директора Олександра Нікишина.

Компанія нагадала, що цього року з нинішньою вартістю природного газу доведення показників вологості кукурудзи до базових, може коштувати близько $50/тонна. За таких умов аграрії скорочуватимуть виробництво кукурудзи, оскільки її вирощування стане нерентабельним.

За даними консалтингової компанії Barva Invest, актуальна ціна кукурудзи в портах України на умовах DAP - $198-205/тонна, тоді як у зерносховищах та на елеваторах вона ще нижча.

Як повідомлялося, Гнідавський цукровий завод у 2017 році направив EUR15 млн на будівництво біогазового заводу за п'ять років. Також у тому ж році підприємство закупило спеціальні пресувальні установки для віджимання жому, які дозволяють покращити виробничі показники.

Завод також запланував купити молекулярні преси для очищення відходів виробництва цукрових буряків та отримання добрива, а також установки для очищення води. Згідно з інформацією на сайті Гнідавського цукрового заводу, його потужність – переробка 6 тис. тонн буряків на добу.

Читайте також: «Взимку на українців чекатиме серйозний період зростання цін на продукти»

Telegram Channel