Курси НБУ $ 39.58 € 42.85
Помер науковець волинського вишу

Олександр Лесик був архітектором-практиком. Вічна пам’ять.

Фото: ЛНТУ.

Помер науковець волинського вишу

Олександр Лесик родом з Хмельниччини

У колективі Луцького національного технічного університету – велика втрата: помер професор Олександр Володимирович Лесик.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці ЛНТУ.

«Із глибоким смутком колектив ЛНТУ сприйняв сумну звістку про смерть доктора архітектури, професора кафедри архітектури та дизайну Олександра Володимировича Лесика. Висловлюємо глибокі співчуття рідним та близьким талановитого архітектора, досвідченого педагога, надзвичайно мудрої людини. Сумуємо разом із вами, розділяємо годину скорботи», – йдеться в дописі.

Олександр Лесик народився 11 січня 1944 року в місті Полонне, Хмельницька область. З 1975 року працював у Луцькому філіалі Львівського політехнічного інституту на кафедрі «Графіки та архітектури», яку очолював до 1986 року.

В 1993 році захистив докторську дисертацію на здобуття наукового ступеня доктор архітектури – «Формування закладів відпочинку та туризму в історико-архітектурному середовищі України».

В 1994 році отримав наукове звання професора кафедри «Образотворче мистецтво».

В 1995 році обраний членом-кореспондентом Української академії Архітектури, а в 2003 році – дійсним членом Української Академії Архітектури.

Науково-професійна діяльність, як архітектора включає  розробку та  реалізацію  дванадцяти проєктів пристосування пам`ятників архітектури під музеї та заклади відпочинку і туризму. 

Науково-професійна діяльність, як архітектора включає  розробку та  реалізацію  дванадцяти проєктів пристосування пам`ятників архітектури під музеї та заклади відпочинку і туризму. Серед них, зокрема, проєкт музею українського мистецтва, в замку смт. Олесько,  Львівська область, - пам`ятка  архітектури ХVІ століття. Також культурно-освітній центр в монастирі Піарів, с. Любешів, Волинська область – пам`ятка архітектури ХVII століття та проєкт реконструкції історичного центру в м. Берестечко.

Редакція «Волині» висловлює співчуття рідним і близьким.

Як інформувала «Волинь», 26 жовтня «У громаді на Волині раптово померла директорка дитсадка»

Реклама Google

Telegram Channel