Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Померла відома українська поетеса, авторка поезії «Мамо, не плач»

Пані Оксана буквально хворіла Україною.

Фото зі сторінки Оксани Максимишин-Корабель.

Померла відома українська поетеса, авторка поезії «Мамо, не плач»

Оксана Максимишин-Корабель, яка змушена була переселитися до Португалії, була дуже патріотичною людиною, щиро вболівала за українців

Сумна звістка прийшла до нас з Португалії - відійшла у засвіти українська поетеса родом зі Львівщини Оксана Максимишин-Корабель. Авторка добре відомої вам поезії «Мамо, не плач», написаної 12 лютого 2014 року і присвяченої матерям загиблих на Майдані. Він лунав з головної сцени Майдану у Києві та багатьох майданів у світі, де українці виходили на підтримку своєї Батьківщини. Ви могли її бачити на біг-бордах, чути у виконанні акторів та відомих (і невідомих) людей, зрештою її було покладено і на музику... Про це пишуть у фейсбук-групі «Діаспора».

Один з її особливо сильних віршів лунав з головної сцени Майдану у Києві та багатьох майданів у світі, де українці виходили на підтримку своєї Батьківщини. 

Щиро вболіваючи за кожного загиблого і постраждалого на Майдані, пані Оксана буквально хворіла і виливала свій біль, смуток, надії у римовані рядки. Так народилася ця, найбільш відома її поезія. Потім були інші - не менш щемливі та зворушливі, значна частини яких присвячена сучасній війні і її Героям та Героїням.

Вимушено проживаючи в Португалії через особисті обставини (пані Оксана мала тяжку хворобу і потребувала особливого лікування), серцем і душею вона ні на мить не полишала Україну. Її поезії можна прочитати на її сторінці https://www.facebook.com/maksshklo, а тут згадаємо її найвідоміший вірш:

Мамо, не плач. Я повернуся весною...

Мамо, не плач. Я повернусь весною.

У шибку пташинкою вдарюсь твою.

Прийду на світанні в садок із росою,

А, може, дощем на поріг упаду.

Голубко, не плач. Так судилося, ненько,

Що слово бабуню вже не буде твоїм.

Прийду і попрошуся в сон твій тихенько

Розкажу, як мається в домі новім.

Мені колискову ангел співає

I рана смертельна уже не болить.

Ти знаєш, матусю, й тут сумно буває

Душа за тобою, рідненька, щемить.

Мамочко, вибач за чорну хустину

За те, що віднині будеш сама.

Тебе я любив. I любив Україну

Вона, як і ти, була в мене одна.

Світла пам'ять щирій і талановитій українці!

Читайте також: «За вірш «Мамо, не плач, я повернусь весною…» її називали «недобитою бандерівкою»»

«Авторка вірша–пісні «Мамо, не плач,я повернусь весною...» чекає в Португалії на пересадку нирки, але і звідти продовжує воювати за Україну»

Реклама Google

Telegram Channel