Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
«Я рускій поп, не боюся навіть Бога»: на Волині священник судиться з батьком загиблої на війні медикині

Загибла Олена Созонюк.

Фото: novynarnia.com.

«Я рускій поп, не боюся навіть Бога»: на Волині священник судиться з батьком загиблої на війні медикині

Нечувано! Але...

У селі Обениж на Турійщині, священник УПЦ МП Святослав Чижук судиться з батьком загиблої на війні медикині Олени Созонюк.

Про це розповіла сестра загиблої Ольга Созонюк у фейсбуці. 

«Всі хто з Турійщини ви знаєте, що наша церква перейшла до ПЦУ. Зараз цей священник Чижук Святослав судиться з моїм батьком. Відкрито говорить, щоб ми виплатили йому гроші, бо він через мого батька втратив церкву. Вже був один суд. У листопаді наступний!», – розповіла волинянка. 

Відкрито говорить, щоб виплатили йому гроші, бо він через батька втратив церкву.

«Священник сказав, що ми отримали гроші за мою сестру Созонюк Олену, яка загинула на війні, то можемо заплатити. Коли Олена була жива і приїхала в село останній раз, він до неї сказав: «Ти ще жива?!.,, Вона особисто мені казала це при житті! Ким треба бути, щоб таке сказати?! Тепер він судиться з моїм батьком. Сказав: «Ти ж за доньку отримав гроші, можеш мені і виплатити, я ж не боюся нікого і нічого навіть Бога!», – розповіла сестра загиблої. 

Також вона розповіла, як влітку священник вдарив по голові побратима сестри, який був псля після контузії, і кричав: «Я рускій поп, вдар мене, я ж за рускій мір». 

«Боже, що це робиться? Моя сестра загинула за Україну, де в Україні з її членів сім'ї рускій поп хоче нажитися грошима, в неї дитина сирота лишилася! Якою потрібно бути людиною! Цей Чижук жив 20 років у нас в селі, він прекрасно знає, що мій батько після війни в Афганістані, і провокує його. Як людина, яка таке робить, може називати себе далі священиком? Як люди в моєму селі 10-15 осіб далі можуть до нього ходити, копати йому картоплю і прославляти руского попа, коли в Україні війна?», – обурюється Ольга Созонюк, сестра вбитою окупантами медикині Олени Созонюк. 

Читайте також: «Що, Лєна загинула?»: волинянка у телефонній розмові здогадалася про смерть 28-річної доньки (Фото)

 

Реклама Google

 

Telegram Channel