Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
В Україні очікується зростання цін на їжу: що здорожчає

Ціни продовжують рости.

Фото Pixabay.

В Україні очікується зростання цін на їжу: що здорожчає

Причиною є обмежені запаси якісної продукції в сховищах

В Україні очікується здорожчання овочів борщового набору. 

Про це повідомляє «АПК-Інформ: овочі та фрукти». Зазначається: на підвищення цін також може вплинути подорожчання вартості власне зберігання овочів у зв'язку зі складною енергетичною ситуацією.

Вартість зберігання продукції в Україні в зимові місяці продовжить поступово зростати.

«Починаючи з грудня, ймовірне подорожчання всіх овочів борщового набору через обмежені запаси якісної продукції в сховищах. До того ж, враховуючи сьогоднішні обставини, вартість зберігання продукції в Україні в зимові місяці продовжить поступово зростати», – йдеться в повідомленні.

Водночас, за словами аграрія Дмитра Ткаченка, ціни конкретно на картоплю залежатимуть передусім від погоди: якщо будуть морози та сильні снігопади – вона може зрости. «Але суттєвого зростання все одно не буде», – зазначив Ткаченко.

При цьому він наголосив: якщо здорожчання і відбудеться, то не раніше лютого. Доти ж «навряд чи відбудеться зміна ціни».

Станом же на 1 грудня картопля в Україні, за даними «Мінфіну», коштує в середньому 10,33 грн/кг. Що на 0,72 грн більше, ніж було 1 листопада, коли вона коштувала 9,61 грн/кг. Ціни в супермаркетах (за 1 кг):

  • Metro – 9,9 грн;
  • Auchan – 8,2 грн;
  • Megamarket – 12,9 грн.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Telegram Channel