Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
В громаді на Волині закуповують генератори – інакше жителі можуть залишитись без води

Депутати більшістю голосів прийняли рішення виділити 334 тисячі гривень з бюджету громади на покупку шести генераторів.

Фото БУГ.

В громаді на Волині закуповують генератори – інакше жителі можуть залишитись без води

За кошти місцевого бюджету в Іваничах планують закупити шість генераторів, які використовуватимуть у разі тривалої відсутності елетроенергії

Генератори придбають для селищної ради, ЖКГ та навчальних закладів. Про це стало відомо під час чергової сесії селищної ради, яка відбулася 28-го листопада, пише БУГ.

Як зазначили керівники громади, в теперішніх реаліях, коли світло відключають на кілька годин поспіль і ще невідомо, що буде далі, без генераторів обійтися практично не можливо. Їх необхідно придбати, аби забезпечити роботу найважливіших закладів та критичної інфраструктури. Наразі вирішили купити хоча б шість генераторів: два – для ЖКГ, три – для ліцеїв та ще один для селищної ради.

Так, начальник Виробничого управління житлово-комунального господарства Олександр Істомін повідомив невтішну інформацію: якщо протягом тривалого часу в громаді не буде електроенергії, то заодно й не буде централізованого водопостачання, адже це взаємопов’язано.

За його словами, в разі відсутності електроенергії протягом 24 годин, подачу холодної питної води буде призупинено у зв’язку з технічною неможливістю приймання нечистот.

За його словами, в разі відсутності електроенергії протягом 24 годин, подачу холодної питної води буде призупинено у зв’язку з технічною неможливістю приймання нечистот. Оскільки вода людям – життєвонеобхідна, без неї вони не залишаться. Істомін запевнив, що ЖКГ розробило схему роздачі води для набору у ємності.

Однак, як наголосив начальник ЖКГ, аби водонапірні вежі могли працювати і качати воду безперебійно, незважаючи на відсутність світла, необхідні потужні генератори. Наразі господарство має лише одного. Однак його не вистачить, аби забезпечити водою усіх мешканців громади.

«Для того, щоб запустити роботу хоча б найважливіших башень у різних місцях громади, потрібно щонайменше два-три генератори. Але тут йдеться про організовану роздачу води у ємкості», – зауважив Олександр Істомін.

На придбання генераторів ЖКГ запропонували виділити з місцевого бюджету 200 тисяч гивень.

Ще 34 тисячі передбачили для придбання генератора селищній раді.

Генератори необхідні й навчальним закладам громади. Зокрема, начальниця відділу освіти, культури, молоді та спорту Алла Наумук зауважила, що їх потрібно купити щонайменше три: ліцею №2, Мишівському ліцею та початковій школі ліцею №1. Однак це залежатиме від вартості пристроїв.

«Була виїздна комісія з фахівцями. Вони оглянули навчальні заклади і визначили, якої саме потужності потрібні генератори, аби забезпечити безперебійне надання освітніх послуг школярам у разі тривалої відсутності електропостачання.

Нам потрібно хоча б три генаратори. Але все залежатиме від їх вартості. Якщо за передбачені кошти вийде лише два потужних генератори, значить купимо тільки два», – зазначила Алла Наумук.

Відтак для придбання генераторів ліцеям громади запланували з місцевого бюджету 100 тисяч гривень.

Розглянувши усі пропозиції, депутати більшістю голосів прийняли рішення виділити 334 тисячі гривень з бюджету громади на покупку шести генераторів. Для цього використають кошти з перевиконання бюджету та з вільних залишків.

Telegram Channel