Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
Рожище відзначає 700-річчя (Фото)

Важливо пам’ятати свою історію.

Фото Рожищенської міської громади.

Рожище відзначає 700-річчя (Фото)

У місті провели історико-краєзнавчу конференцію

Цьогоріч виповнилося 700 років з дня першої писемної згадки про Рожище. Ювілей поважний, але, зважаючи на воєнний стан, святкування нині не на часі, йдеться на сайті Рожищенської міськради.

Аби не оминути увагою цю значиму в історії розвитку нашої малої батьківщини дату, відгукнулися на пропозицію уродженця Рожища, доктора політичних наук, професора, члену обласної організації Національної спілки краєзнавців України Валентина Малиновського про новий формат відзначення - підготовку та проведення наукової історико-краєзнавчої конференції «Минуле і сучасне Волині та Полісся: місто Рожище в історії Волині та України».

8 грудня у Центрі культурних послуг Рожищенської міської ради конференція зібрала чимало зацікавлених місцевих жителів, завітали також поважні гості. Серед них - народний депутат України Вячеслав Рубльов, голова Волинської обласної ради Григорій Недопад, депутати обласної ради Оксана Філіпчук та Юрій Харченко. І у кожного з них з Рожищем свій, особливий зв'язок.

«Вивчати історію рідного краю, доносити її до молоді - це надважливе завдання, аби ніхто інший не міг насаджувати нам свій варіант минулого і сьогодення», - наголосив у вітальному слові Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук.

А загальним напрацьованим результатом проведення конференції стало видання збірника статей п'ятьох десятків авторів, які досліджували та описували історію міста.

На відкритті заходу за ініціативи модератора, голови ВООНСКУ, кандидата історичних наук Генадія Бондаренка добрим словом пом'янули спочилих місцевих дослідників Степана Курила-Шванса та Василя Федчука, а також нагородили істориків та краєзнавців, посадовців, які зробили значний внесок у дослідження та збереження історії Рожищенського краю. Зокрема, нагороди отримали Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук, Леонід Козярчук, Микола Вавренчук, Сергій Янішевський, Роман Трофімчук, Наталія Патійчук та Валентин Малиновський.

 

 

 

 Цікавим та змістовним було пленарне засідання конференції, де кожен виступаючий висвітлював певну сторінку історії міста.

А загальним напрацьованим результатом проведення конференції стало видання збірника статей п'ятьох десятків авторів, які досліджували та описували історію міста.

Під час конференції голова Волинської обласної громадської організації Союзу українок Любов Ганейчук вручила посвідчення про присвоєння звання «Почесна голова Союзу українок» Марії Рейкіній за багаторічну працю на посаді голови Рожищенської районної організації Союзу українок, патріотизм та щиру любов до нашої Батьківщини. Бо для міста Марія Рейкіна - теж особлива сторінка його історії.

Аби гості заходу мали можливість скласти повнішу картинку про наше місто, на огляд було представлено фотовиставку «Рожище», підготовлену за матеріалами Рожищенського історико-краєзнавчого музею, викладку літератури «Відкрий для себе рідне місто», тематичні виставки робіт вихованців КЗПО «Рожищенський будинок дитячої творчості».

Читайте також: Срібному призерові змагань серед людей з обмеженими можливостями з Рожищенської громади вручили нагороди.

Реклама Google

Telegram Channel