Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
На Рівненщині запрацює надважливий медичний Центр (Фото)

Тут є і нове медичне обладнання для роботизованої реабілітації.

Фото з архіву Віталія Коваля.

На Рівненщині запрацює надважливий медичний Центр (Фото)

Це осередок реабілітації пацієнтів зі спінальними травмами. Його облаштовують на базі вже існуючого Центру лікування та реабілітації наслідків нейротравми Клеванського госпіталю ветеранів війни

-- Перший загальнодержавний Центр реабілітації пацієнтів зі спінальними травмами створюємо на Рівненщині, -- повідомив голова Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Його облаштовують на базі вже існуючого Центру лікування та реабілітації наслідків нейротравми Клеванського госпіталю ветеранів війни. Рівненщина пілотна область в цьому проекті. Там уже розширили кількість ліжок з 50 до 100 за підтримки МОЗ, ВООЗ та уряду Британії.

 

 

 

Встановили в Центрі і нове медичне обладнання для роботизованої реабілітації. Це системи для відновлення навичок ходи, розробки нижніх та верхніх кінцівок. Перший такий комплект в Україні придбано за кошти державного бюджету.

На сьогодні в госпіталі уже працює мультидисциплінарна команда ВООЗ з багатьох країн світу: Індії, Канади, Австралії, Британії, Швеції, Норвегії та інших. Фахівці допомагають у лікуванні та реабілітації наших захисників та навчають працівників госпіталю світовим методам реабілітації наслідків спінальної травми. 

 

 

 

На сьогодні в госпіталі уже працює мультидисциплінарна команда ВООЗ з багатьох країн світу: Індії, Канади, Австралії, Британії, Швеції, Норвегії та інших. 

-- Сьогодні наше завдання - зробити на базі Клеванського госпіталю Центр підготовки реабілітологів. Для того, щоб медики, які тут працюють, ділилися досвідом з іншими і ми масштабували такі центри по усій Україні. Тим більше, що у нас є 4 навчальні заклади, які готують таких фахівців. Рівненщина має стати хабом підготовки медичних спеціалістів з реабілітації, -- йдеться в повідомленні.

Читайте також: «В українському реабілітаційному центрі Superhumans готують перший біонічний протез військовому»

Реклама Google

Telegram Channel