Курси НБУ $ 39.43 € 42.85
Резніков про «Рамштайн»: не всю допомогу оголосили публічно

Олексій Резніков.

Фото Гордон.

Резніков про «Рамштайн»: не всю допомогу оголосили публічно

Міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв'ю «Голосу Америки» 20 січня заявив, що задоволений результатами засідання контактної групи з питань оборони України (формат «Рамштайн»)

«Я дуже задоволений і дуже дякую [главі Пентагону] Ллойду Остіну і [главі Об'єднаного комітету начальників штабів США генералу] Марку Міллі, команді, яка організувала «Рамштайн», і, звісно, приймаючій стороні Німеччині і новому міністру пану Борису [Пісторіусу]. Ключові слова, які були сьогодні важливими, – це єдність, своєчасність, негайність надання допомоги, створення спроможності ЗСУ, сектору безпеки і оборони продовжувати контрнаступальні операції зі звільнення окупованих територій», – заявив міністр, пише «Гордон».

Деякі пакети військової допомоги були «озвучені за закритими дверима», і це «надихає», тому він «дуже задоволений»

Він зазначив, що деякі пакети військової допомоги були «озвучені за закритими дверима», і це «надихає», тому він «дуже задоволений». За словами міністра, на зустрічі значну увагу приділили наданню Україні систем ППО.
«Це питання, яке серйозно розвивається, ми говорили на «Рамштайні» не лише про Patriot, а й про інші системи. Мова йде про короткі, середні і дальні можливості дії, так само це стосується по висоті», – заявив він.
Резніков зазначив, що зараз стоїть завдання «не втратити ініціативу». «Тому сьогодні прозвучало одне з ключових слів – своєчасність і негайність надання допомоги. Всі розуміють, що для опанування складних нових технік потрібен час, але українські військовослужбовці захисники і захисниці вже продемонстрували, що вони швидко опановують сучасні складні системи – від артилерії до UAV [безпілотників]. Наприклад, навчання на тих же Patriot буде значно швидше зроблено, і так далі», – сказав глава Міноборони.

Реклама Google

Telegram Channel