Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Рада заборонила гральному бізнесу працювати за спрощеною системою оподаткування

Весь гральний бізнес перейде на повну ставку оподаткування.

Фото Pxhere.

Рада заборонила гральному бізнесу працювати за спрощеною системою оподаткування

Як повідомляє bobonus.me, Верховна Рада 303 голосами з необхідних 226 ухвалила закон № 8079, що забороняє гральному бізнесу працювати за спрощеною системою оподаткування.

«В остаточній редакції він набуває чинності негайно, і вже з наступного дня весь гральний бізнес перейде на повну ставку оподаткування. Так що, хлопці, не затягуйте з підписанням», - написав у Telegram депутат Ярослав Железняк (фракція «Голос»).

Згідно з пояснювальною запискою, за час дії цієї пільги станом на 31 серпня 2022 року вісім суб'єктів грального бізнесу перейшли на спрощену систему оподаткування. Водночас двоє з них, незважаючи на активне здійснення своєї діяльності, у 2022 році взагалі не сплачували єдиний податок, податок на прибуток, податок на майно в частині земельного податку та ПДВ.

Уточнюється, що серед решти шести платників податків середня сплата податків у 2022 році після переходу на спрощену систему знизилася майже вдев'ятеро - з 200 тис. грн до близько 23 тис. грн.

Як повідомлялося, 15 березня парламент дозволив підприємствам з оборотом до 10 млрд грн перейти на єдиний податок у 2% на період дії воєнного стану, а пізніше зняв і це обмеження. За словами Железняка, через це до державного бюджету України надійшло лише 1,056 млрд грн доходів від грального бізнесу, хоча до легалізації ринку було заявлено не менше ніж 12 млрд грн на рік.

Telegram Channel