Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Безпідставне здорожчання на більш як 800 тисяч: суди на Рівненщині скасували угоди на електрику і газ

Змусили повернути кошти недобросовісних постачальників.

Фото: Gettyimages.

Безпідставне здорожчання на більш як 800 тисяч: суди на Рівненщині скасували угоди на електрику і газ

Упродовж 2022 року обласна прокуратура подала 19 позовів на суму понад три мільйони гривень

На Рівненщині з початку 2023 року до бюджетів повернули понад 800 тисяч гривень за безпідставне здорожчання газу, палива та електроенергії. Про це повідомила пресслужба прокуратури області. Суд визнав недійсними п'ять додаткових угод з постачальниками, інформує Суспільне.

У 2023 році суд задовольнив п'ять позовів прокуратури та визнав недійсними додаткові угоди, якими безпідставно змінювалася ціна за одиницю товару на придбання за бюджетні гроші природного газу, електричної енергії та палива. З відповідачів стягнули понад 824 тис. грн, зазначили у прокуратурі.

У 2023 році суд задовольнив п'ять позовів прокуратури та визнав недійсними додаткові угоди, якими безпідставно змінювалася ціна за одиницю товару на придбання за бюджетні гроші природного газу, електричної енергії та палива.

«Приміром, рішенням господарського суду задоволено позов керівника Сарненської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Вирівської сільради до приватної енергопостачальної компанії про визнання недійсними додаткових угод до договору постачання електроенергії та стягнення з неї майже 280 тис. грн надмірно сплачених коштів»,— повідомила речниця обласної прокуратури Оксана Жужельська.

Упродовж 2022 року обласна прокуратура подала 19 позовів на суму понад три мільйони гривень.

«Це позови до недобросовісних постачальників електроенергії, природного газу та палива, які шляхом ініціювання укладення додаткових угод неодноразово та безпідставно змінювали ціни за одиницю закуповуваного товару, що призвело до надмірної переплати бюджетних коштів», — зазначила речниця прокуратури.

Торік суди задовольнили шість таких позовів на майже 800 тис. грн.

Читайте також: ««Європа продала душу за газ, але Україна її розбудила»: потужна промова польського прем’єра»

Реклама Google

Telegram Channel