Курси НБУ $ 39.67 € 43.08
«Найближчі місяці будуть і важкими, і кривавими, але ми переможемо»

«Українці точно не програють. Вони мають мотивацію, вони б’ються за свою землю».

Фото Європейська солідарність.

«Найближчі місяці будуть і важкими, і кривавими, але ми переможемо»

Петро Порошенко, перебуваючи на Донеччині, в ефірі телемарафону «Рік героїв» на телеканалі «Прямий» подякував українцям за єдність та мужність, яку вони показали за рік повномасштабного вторгнення

«Україні зараз нелегко. Нелегко всім українцям, бо ми втратили багато воїнів, цивільних за цей рік, десятки тисяч – від Маріуполя до Бучі. Нелегко, бо ми втратили 35% української економіки лише за цей рік. 50% української енергетики. 70% української металургії», – констатує Петро Порошенко.

«Але головне – ми зберегли країну. І зберегли її дякуючи трьом факторам. Перший, найголовніший – це Збройні Сили України, які були створені з 2014 року за зразком НАТО, з повною взаємодією з Альянсом. Сьогодні б’ється стара радянська система і нова українська НАТОвська система. І ми точно переможемо», – наголосив Порошенко.

Українці точно не програють. Вони мають мотивацію, вони б’ються за свою землю.

«Друга позиція – це єдність українського народу, яка була продемонстрована з перших хвилин 24 лютого. І третя позиція – це є безпрецедентна підтримка світу. Потужна проукраїнська світова коаліція. Ці три фактори зламали не тільки плани божевільного маніяка путіна, але й зараз зламають хребет злочинній російській машині», – переконаний п’ятий Президент.

Він зазначив – найближчі місяці будуть і важкими і кривавими. «Тут як ніколи підходить твердження Черчилля, яке він висловив в 1940 році, коли був обраний прем’єр міністром: «я можу пообіцяти вам тільки кров, важку працю, сльози і піт», – процитував Порошенко.

«Але ніхто вже не має жодних ілюзій. Українці точно не програють. Вони мають мотивацію, вони б’ються за свою землю. Вони б’ються за свою свободу, і вся країна підтримує Збройні Сили. І цю підтримку наші воїни точно відчувають. Я хочу подякувати кожному з вас, хто робить все, що може, щоб наблизити перемогу», – сказав Порошенко.

Реклама Google

Telegram Channel