Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Офіцеру, який побив строковика, повідомили про підозру

Триває слідство.

Скриншот.

Офіцеру, який побив строковика, повідомили про підозру

Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу

За процесуального керівництва Житомирської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону офіцеру повідомлено про підозру за фактом перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 КК України).

Стосовно командування військової частини складено адміністративний протокол за фактом недбалого ставлення до військової служби у зв’язку з несвоєчасним повідомленням прокурора та ДБР про вчинений у військовій частині злочин.

Повідомляється, що офіцер порушив вимоги Статутів Збройних Сил України та порядок проходження військової служби в умовах воєнного стану.

Окрім того, стосовно командування військової частини складено адміністративний протокол за фактом недбалого ставлення до військової служби у зв’язку з несвоєчасним повідомленням прокурора та ДБР про вчинений у військовій частині злочин (ч. 3 ст. 172-15 КУпАП).

Нагадаємо:

11 березня 2023 року молодший лейтенант, перебуваючи на посаді командира взводу роти охорони військової частини, застосував до солдата насильство, заподіявши йому легкі тілесні ушкодження.

Підозрюваний був незадоволений перебуванням строковика у стані алкогольного сп’яніння та його неналежною поведінкою.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Telegram Channel