Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Волині виготовляють лазні-діжки для українських воїнів (Фото, відео)

Хороша річ.

Фото «Суспільне Луцьк».

На Волині виготовляють лазні-діжки для українських воїнів (Фото, відео)

У селі Коршовець, що неподалік Луцька, майстри виготовляють мобільні бані з дерева

Парильні, що можна пересувати на колесах, актуальні зараз для українських військових. Про це розповів «Суспільному» власник виробництва Дмитро Романюк.

Пів години – годину часу, жменя дров і військові можуть помитися.

Щомісяця виготовляють до десяти бань-діжок, говорить волинянин.

«Мобільне, можна з місця на місце пересувати, від частини до частини: з воєнної позиції, на іншу позицію, без проблем. Це займе пів години – годину часу, жменя дров і військові можуть помитися», – говорить Дмитро Романюк.

 

Зі слів Дмитра Романюка, наприкінці минулого року для військових на фронт безплатно передали декілька таких лазнь. Раніше їх виготовляв для туристичних комплексів.Власник виробництва Дмитро Романюк. «На мене вийшли волонтери і попросили зробити для військових. В першу чергу консультувалися чи можна її перевозити з місця на місце. Хлопців багато, а баня там одна чи дві. Ми з хлопцями сіли, накреслили, дещо всередині поміняли. З товстою перестінкою і на шість посадочних місць», – каже волинянин.

Виробництво бань знаходиться в приміщенні, а монтаж виконується на вулиці, – сказав Дмитро Романюк. «Збирається корпус-каркас. Ми його стягуємо металевими ременями, шліфуємо, лакуємо. накриваємо, а тоді оздоблюємо внутрішню частину або з липи, або з вільхи», – говорить підприємець.

 

Як розповів столяр Роман Новосад, усі заготовки для майбутньої лазні роблять у цеху.

«Процес починається із підложок під бочку, вибирається форма під кожен розмір. Робиться зі смереки, ялини, і шліфується», – сказав майстер.

Столяр Василь Сліпчук зазначив, що весь цикл виробництва триває приблизно місяць.

Далі готові елементи лазні збирають на вулиці: елементи складають та з'єднують. Підприємець Дмитро Романюк говорить: собівартість однієї в середньому становить 100 тисяч гривень.

«Це такий собі економваріант – маленька баня квадро на 4-6 осіб. Ще буде монтуватися пічка вихід під димохід», – зазначив чоловік.

Ще одну мобільну лазню на колесах Дмитро Романюк пообіцяв зробити за місяць для військових, коли знайомі волонтери придбають причіп, аби доправити на фронт.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Telegram Channel